Haber

Adıyaman’dan Aydın’a getirilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adıyaman’dan Aydın’a getirilen depremzedelerden bir kısmı misafirhanelere ve öğretmenevlerine yerleştirildi. evler.

Aydın Valiliği gereğince otobüslerle kente getirilen depremzedelerden Müjgan Aksu, gazetecilere deprem anında çok korktuğunu söyledi.

Kendilerini getiren gruba teşekkür eden Aksu, “Gece sarsılarak uyandık. Koştuk, koşamadık. Bekledik Rabbime sığındık. O sırada taşlar yere düştü. Kendimizi attık. Allah’a şükür annemle babamın yanına sağ olarak geldim. Biz çok kötüydük. Allah takımımızdan razı olsun. Bizimle çok ilgilendiler. Gelip Adıyaman’ımızı gördüler.” dedi.

Aksu’nun eşi Nöyfer Aksu, “Bizi ölümden alıp buraya getirdiler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Deprem öldürüyordu ama gece soğuğu daha çok öldürüyordu. Televizyonlarda hep İdlib’i gördük. Adıyaman’ın artık İdlib’den farkı kalmadı.” dedi.

Rahime Altunbaş, “Ben bu hayatta 48 yıl yaşadım böyle bir olay görmedim. Kendimi dışarı attım, krize girdim. Çocuklarımı beladan kurtardım. 4 gün dışarıdaydık. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi. enkaz altında olanlar.” sözünü kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, halk misafirhaneleri ve otellerin de aralarında bulunduğu 6 bin kişiyi kentte ağırlamaya hazırlandıklarını söyledi.

karesi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu