Ekonomi

AIG güçlü 1. çeyrek sigortalama sonuçlarıyla daha iyi performans gösterdi

American International Group Inc. (NYSE:AIG) Çarşamba günü, genel sigorta ile hayat ve emeklilik segmentlerindeki güçlü büyüme ve azalan felaket kayıpları sayesinde kâr tahminlerini aşarak başarılı bir ilk çeyrek geçirdiğini bildirdi.

Küresel sigorta devi, Mart ayında sona eren çeyrekte genel sigorta bölümünden elde ettiği geliri %19 artışla 596 milyon $’a yükseltirken, bu rakama felaketlerle ilgili toplam 106 milyon $’lık masraflar da dahil oldu. AIG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Peter Zaffino olumlu sonuçların altını çizerek bunları “devam eden güçlü sigortalama performansı ve düşük seviyedeki felaket kayıplarına” bağladı.

İlgili Makaleler

Umut verici bir ekonomik görünüm ve sigorta poliçesi harcamalarını artıran güçlü bir işgücü piyasasından yararlanan şirket, bir önceki yıl hisse başına 1,63 dolar olan düzeltilmiş vergi sonrası adi hissedarlara atfedilebilir geliri hisse başına 1,77 dolar olarak kaydetti. Bu rakam, LSEG verilerine göre hisse başına 1,65 dolar olan ortalama analist beklentisini aştı.

Hayat ve emeklilik sektöründe AIG, sabit endeksli yıllık sigortalar ve kurumsal piyasalardaki yüksek satışların desteğiyle primlerinde %7’lik bir artış yaşadı. Ayrıca, firmanın toplam konsolide net yatırım geliri, daha yüksek yeniden yatırım oranları sayesinde sabit vadeli menkul kıymetlerden ve kredi portföylerinden elde edilen gelirin artmasıyla %11 artış gösterdi.

Buna karşın, geçtiğimiz ay Travelers Companies Inc. (NYSE:TRV), Amerika Birleşik Devletleri’ndeki şiddetli fırtınaların katastrofik zararlarında artışa yol açması nedeniyle ilk çeyrek kâr tahminlerini ıskaladığını bildirdi.

AIG ayrıca genel sigorta kaza yılı birleşik rasyosunun %88,4 ile bir önceki yılın %88,7’sinden biraz daha iyi olduğunu bildirdi. Katastrofik hasarları içermeyen bu önemli sigorta ölçütü, 100’ün altında olduğunda şirketin primlerden ödediğinden daha fazlasını kazandığını göstermektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haberdortdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu