Ekonomi

Alternatif Bank, SWAP Sözleşmeli Reeskont Kredileri ile dış ticaretin finansmanında yeni bir döneme öncülük ediyor

“Danışman Bankacılık” anlayışı ve dış ticaret alanında geliştirdiği yenilikçi finansman çözümleri ile fark yaratmak. Alternatif BankaMerkez Bankası tarafından uygulanmaktadır. SWAP Mutabakatlarına Dayalı Reeskont Kredisiürününü ülkemizde kullanıma sunan lider bankalardan biri olmuştur.

Türkiye’de yerleşik işletmelerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile SWAP anlaşması imzaladıkları SWAP Mutabakatlarından Kaynaklanan Reeskont Kredileri. Tren, Çin, Güney Kore,Ve Birleşik Arap Emirlikleri İlgili ülkenin yerel para biriminden ticari mal satın almalarını sağlar. Alternatif Bank’ın yerel para birimi cinsinden sunduğu reeskont kredisi, maliyet avantajlı bir finansman çözümü sunarken, işleyiş, kriterler ve taahhütler açısından sade yapısıyla dış ticaret şirketlerine de kolaylık yaratıyor.

İlgili Makaleler

Alternatif Bank aracılığıyla kullandırılacak Reeskont Kredileri, ilgili ülke para birimi cinsinden geri ödenir. Kredi vadesi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri için 365 gün, Katar ve Güney Kore için 180 gündür.

TCMB, ülke içi ticaretin yerel para birimi üzerinden yapılmasını teşvik edici çalışmalarını sürdürürken, SWAP Mutabakatları kaynaklı Reeskont Kredilerinin şirketler için özellikle en yüksek yabancı hacmine sahip Çin ile ticarette farklı ve avantajlı bir enstrüman olması hedeflenmektedir. Ülkemizde mal alımları.

SWAP Anlaşmalarından Kaynaklanan Reeskont Kredileri kapsamında ilk süreci başarıyla tamamlayan Alternatif Bank’ın görüşlerini dile getirerek, Genel Müdür Kaan Gür“Alternatif Bank olarak dış ticaret en güçlü kaslarımızdan biri ve ‘Danışman Bankacılık’ vizyonumuzla müşterilerimize finansal ve finansal olmayan bahislerde en üst düzeyde destek vermeye devam ediyoruz.

Günümüz ekonomik dinamiklerinde döviz fonlama maliyetlerinin geldiği nokta, dış ticaret şirketlerinin farklı para birimlerinde daha avantajlı fonlara olan ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Müşterilerimiz de son dönemde bu yöndeki ihtiyaçlarını sık sık dile getirmeye başladılar. Bu noktada TCMB tarafından uygulamaya konulan SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredimiz üzerinde çalıştık ve çok kısa sürede kullandırım sağlayan lider bankalar arasında yerimizi aldık.

Bu çalışma ile Hazine aracılığıyla doğacak parite riskinden korunurken müşterilerimize ilgili ülke para biriminde daha avantajlı maliyetle finansman yaratabiliyoruz. Ayrıca daha sade taahhüt ve kriterlere sahip olan bu kredi ile müşterimizin ilgili ülke para biriminde düzenlenmiş alış faturasının aslını ibraz etmesi ve ödeme emrini vermesi yeterlidir.

Başta Merkez Bankası’nın SWAP anlaşmalarının bulunduğu Katar, Çin, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde hayata geçirilen uygulamanın ticari mal almayı tercih eden firmalarımız için büyük kolaylık ve avantaj yaratacağına inanıyoruz. bu ülkelerden yerel para biriminde. Dış ticaretin finansmanında yenilikçi ve öncü çözümlerimizle her zaman firmalarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu