Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi TechBridge Academy’de 3D Tasarım ve Metaverse Eğitimlerine Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ansera’daki TechBridge Academy’de ‘3D Design and Metaverse’ eğitimine devam ediyor. Metaverse’ten oyun geliştirmeye, kıyafet modellemeden kriptolojiye kadar toplam 300 kişiye ücretsiz yazılım eğitimi verilen Akademi’den bugüne kadar 50 kişi faydalanıyor.

Ankara’yı teknolojinin Başkenti yapmak için çeşitli bilişim projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin istihdamına katkı sağlarken dünyaya açılmalarını sağlayacak bilişim projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Ansera’daki TechBridge Academy’de ABB Bilgi İşlem Departmanı ile uyumlu olarak ‘3D Design and Metaverse’ eğitimleri de devam ediyor. Hem teorik hem de uygulamalı eğitim; Dijital çağın en bilinen alanlarından biri olan Metaverse’den oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlama ve sinema tekniklerine kadar pek çok farklı bölümde yürütülmektedir. Bugüne kadar 300 kişinin faydalandığı 6 haftalık eğitimlerden şu anda 7’den 70’e farklı yaş gruplarından 50 kişi eğitim alıyor.

TechBridge Akademi Sorumlusu Haydar Arıkan, “Bilgi Teknolojileri Departmanı olarak bir yılı aşkın süredir eğitimlerimiz ellişerli gruplar halinde altı haftalık periyotlarla kesintisiz olarak devam ediyor. Eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Yaklaşık 300 kursiyer faydalandı. Şimdiye kadarki eğitimlerden.”

Techbridge Academy Öğretim Üyesi Berk Savi de şunları söyledi:

“Birinci yılımızı tamamladık. Birden fazla aktivite ve disiplinler arası program üzerinde çalışıyoruz. Birçok alanda kullanabilecekleri eğitim prosedürlerine hakim oldular.”

EĞİTMENLERDEN BÜYÜKŞEHİRLİYE TEŞEKKÜR

Eğitim programına katılan kursiyerler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Sinem Balatlı: “Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitimi beni heyecanlandırdı. Modelcilik alanında beğendiğim bir alan. Hem karakter hem de nesne tasarlıyoruz. Özellikle video oyunları için programların kullanılmasının avantajlı olduğunu düşünüyorum ama diğer sektörler için de.Bu kurstan sonra freelancer olarak çalışma deneyimim oldu.Büyükşehir’in bu alana ilgi duyması çok güzel.”

-Volkan Şapcıoğlu: “Bu vizyon proje bizim için çok önemliydi. Burada kendi projem vardı. Onun üzerine bilişim çalışıyorum. Burada öğrendiklerim ulaşmak istediğim hedefler doğrultusunda bana çok yardımcı oldu.”

Başak Hoş: “Kendi okulumda alamadığım eğitimi alma fırsatım oldu. İstediğim oyun sektörüne beni hazırlayan programları öğrenme şansım oldu. Kendi okuluma daha iyi hazırlanacağımı düşünüyorum.” Etkili ve yoğun bir süreçti.Süreç sonunda çok mutlu ayrıldım.Bu benim en büyük şansım.Eğitimleri ücretsiz almaktı.”

-Tarık Tuğra: “Öncelikle bu eğitimi ücretsiz verdikleri için çok mutluyum.”

-Melih Cemal Akbıyık: “Eğitim eğlenceli ve güzel. Programların çoğunu bilmiyordum, etkili bir programdı. Babamla geldim ve babama birçok konuda yardımcı oldum.”

-Adem Akbıyık: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitimlerini online olarak takip ediyorduk. Oğlumla yaz döneminde katılma fırsatım oldu. Çok faydalı oldu, bu eğitim sürecinden çok faydalandım ve oğlum için çok güzel bir deneyim oldu. .”

Kaynak: ANKA / Eğitim

haber-catalca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu