Haber

Ayhan Bora Kaplan Davasında Yeni Gelişme! İddianame kabul edildi

Tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve 61 sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede 12 kişi “müşteki”, 61 kişi ise “sanık” olarak yer aldı.

Suç örgütünün kurucusu ve yöneticisinin ‘Ayhan’ kod adlı sanık Bora Kaplan olduğu, diğer yöneticilerin ise sanıklar Fethi Koyuncu, Memnun Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik olduğu bildirildi.

İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek Kaplan ve suç örgütü mensupları hakkında şikayette bulunan müşteki Erkan D’nin ifadeleri üzerine başlatıldı.

Erkan D., savcılığa verdiği ifadede, 2016 yılında Kaplan ve suç örgütü üyeleri tarafından 2 gün boyunca zorla gözaltına alındığını ve dişlerinin çekildiğini, bu süreçte şikayetçi olduğunu ancak kendisine bilgi veremediğini belirtti. Suç örgütünün tehdit ve baskıları nedeniyle emniyetteki ifadesinde gerçeğin ortaya çıktığı öğrenildi.

Soruşturma aşamasında kod adıyla ifade veren gizli tanık, 2016 yılındaki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mahfuz Tatar’ın, kurucusu ve yöneticisi Kaplan’ın talimatıyla suç örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğü bilgisini verdi. suç örgütünün.

Tatar cinayetine ilişkin delil toplama ve değerlendirme çalışmaları kapsamında, bu suçla bağlantılı bir cinayetin daha işlendiği anlaşıldı.

Silahlı suç örgütü üyesi Muhammet Kaplan ile Tatar’ı öldüren Semih Arslan’ın, suçun delillerini gizlemek amacıyla suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde kasten öldürüldüğü belirlendi. örgütün açığa çıkmasın diye intihar süsü vermek.

Suç örgütünün haftalık olarak bazı taksi duraklarından “gasp” toplama, insanları senet imzalamaya zorlama, dolandırıcılık, yağma, gasp, uyuşturucu üretimi ve ticareti gibi suçlardan haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

Örgütün önce devralmak istedikleri işletmelerin ‘vale, otopark ve dış güvenlik’ gibi işlerini kabul ettirdikleri, ardından örgütün baskı gücünü kullanarak işyerini devraldıkları belirlendi. İşletme sahiplerinin direnmesi halinde örgüt üyelerinin çok sayıda mekana giderek tasarıdan muaf tutularak kavga çıkardığı ve işletme sahiplerini baskı altına aldığı belirlendi.

Mali Hataları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, sanıkların 2019 yılı ve sonrasında mal varlıklarında ciddi bir artış olduğu, bu hatalardan elde ettikleri gelirleri adlarına varlık satın alarak akladıkları bildirildi. akrabaları ve üçüncü kişiler aracılığıyla veya şirket kurarak yapabilirler.

Polisin teknik incelemesinde sanıkların birbirleriyle olan konuşmalarında şifreli ifadeler kullandıkları ortaya çıktı. Bu kapsamda sanıkların Bora Kaplan’dan ‘ağabey’, diğer örgüt yöneticilerinden ise ‘küçük kardeş’ olarak bahsettikleri, ‘araba’ kelimesinin ‘silah’ anlamında kullanıldığı ortaya çıktı.

Örgüt içerisinde ‘iş bölümü’ olduğu, bu kapsamda sanık Fethi Koyuncu’ya bağlı ‘tetikçi’ olarak adlandırılan grupların ve sanık Kanber Keskin’e bağlı ‘vale’ gruplarının bulunduğu belirtildi.

Suç örgütü, Kaplan’ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ı öldürmüş, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’yi yaralamış, müşteki Erkan D’yi ise 2 gün boyunca gözaltına alıp işkence yapmıştı. Şikayetçi Mehmet Taha E’ye ait iş yerlerine zorla el koyma, müşteki Muhammed S.’ye ait 2 otomobili çalma, zorla çek yazdırıp müşteki Emirhan B.’yi dövme olaylarını gerçekleştirdiği belirtildi.

Bora Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu.

İddianamede Bora Kaplan ile diğer örgüt yöneticileri Koyuncu, Ayaş, Savaş, Keskin ve Sertçelik, ‘suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’ suçlarıyla suçlanıyordu. 7 kişiye kasten yaralama, 2 kişiye ise ‘kasten yaralama’. 2 kişiye karşı ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’, ‘ağır yağma’, ‘eziyet’, ‘suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek’, ‘suç üstlenmek’ ve 2 defa ‘suçluyu kayırmak’ kabahatlerinden biri ağırlaştırılarak 2’şer ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. ve 169 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

belenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu