Haber

Başkan Altay: “Akıllı Şehircilik alanında örnek olmaya devam edeceğiz”

BAŞKAN ALTAY: “AKILLI ŞEHİRLEŞME ALANINDA MODEL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Barselona’da düzenlenen Akıllı Şehircilik alanında dünyanın en büyük ve en etkili teknoloji etkinliği olan Smart City Expo Dünya Kongresi’nde “Mobilite” kategorisinde “Bisiklet Tramvayı” ödülüne layık görüldü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri projelerle Konya’nın Akıllı Şehircilik alanında model olmaya devam ettiğini belirterek, “Şehrimizin bu alanda dünyaya örnek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. “İnşallah hedefimiz 2030 yılına kadar 100’ün üzerinde Akıllı Şehir projesini hayata geçirerek dünyada lider şehir olmaktır” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen dünyanın en prestijli “Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi”nde “Bisiklet Tramvayı” ile ödül aldı.

Her yıl Barselona’da düzenlenen Akıllı Şehircilik alanında en büyük ve en etkili teknoloji etkinliği olan Smart City Expo Dünya Kongresi’nde; Amerika, Brezilya, İngiltere, Kanada, İspanya, Fransa, Portekiz, İtalya, İrlanda, Finlandiya, Avusturya, Arjantin, Hollanda, Çin, Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 63 ülkeden 411 projenin yer aldığı yarışmaya “Bisiklet Tramvayı” projesi katıldı. , Güney Kore, Hindistan ve Belçika. Tüm ülkeleri geride bırakan Konya Büyükşehir Belediyesi, önemli bir başarıya daha imza attı. Konya Büyükşehir Belediyesi “Hareketlilik” kategorisinde “Bisiklet Tramvayı” ödülüne layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri projelerle Konya’nın Akıllı Şehircilik alanında örnek olmaya devam ettiğini belirterek, “Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri olan Konya’da 604 km, bisiklet yolu ağının arttırılması ve Konya’nın bisiklet kullanıcılarının daha yaşanabilir bir şehir olması adına birçok projeyi hayata geçirdik.Bisiklet Tramvayı Akıllı Şehirleşme Uygulamaları kapsamında hizmete sunduğumuz değerli projelerimizden biridir. Şehrimizin bu alanda dünyaya örnek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah hedefimiz 2030 yılına kadar 100’ün üzerinde Akıllı Şehir projesini hayata geçirerek Konya’nın lider konumunu devam ettirmektir. Güzel, emeği geçen takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Bisiklet Tramvayı” projesi, uzun mesafe yolculuk nedeniyle bisiklet kullanmaktan vazgeçen vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak ve kent genelinde bisiklet bilincini artırmak amacıyla 2020 yılında hayata geçirildi.

2021 yılında Çevre ve Enerji kategorisinde en maliyetli 3 projeden biri seçilen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Tarımsal Saha Analizi ve Raporlaması” uygulaması da ödüle layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu