Haber

BM Dünya Gıda Programı Nijerya’ya 2,5 Milyar Dolar Destek Sağlayacak

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Beslenme Programı (WFP), artan açlık ve yetersiz beslenme ile mücadele için Nijerya’ya 2,5 milyar dolar destek sağlayacağını bildirdi.

WFP Nijerya Direktörü David Stevenson yaptığı açıklamada, ülkedeki en savunmasız insanların, sürekli çatışmalara, tekrarlayan iklim şoklarına ve iklim değişikliğinin etkilerine maruz kaldıkları için kritik düzeyde gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmeden muzdarip olmaya devam ettiğini söyledi.

Stevenson, Nijerya’daki her üç haneden birinin besleyici gıdaya erişiminin olmadığını ve 100 milyondan fazla insanın en azından orta düzeyde gıda güvensizliği yaşadığını belirtti.

WFP’nin Nijerya’ya açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele için 2,5 milyar dolarlık takviye sağlayacağını belirten Stevenson, bu fonun Kamerunlu mültecilere ev sahipliği yapan ülkenin kuzeydoğu, kuzeybatı ve eyaletlerinde kullanılacağını kaydetti.

Stevenson, WFP’nin krize yanıt vermeye, dayanıklılık oluşturmaya ve Nijerya’daki gıda güvensizliği ve kötü beslenmenin temel nedenlerini ele almaya odaklandığını vurguladı.

BM Nijerya Ofisi, ülkenin kuzeydoğusundaki yaklaşık 4,3 milyon kişinin Haziran-Ağustos aylarında gıda güvensizliği ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

haberkorgun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu