İş

Borsa İstanbul’da 4 hisse güne tedbirle başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbul tarafından KAP’a yapılan açıklamalarda 4 hissenin güne çeşitli tedbirlerle başlayacağı duyuruldu.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ARTMS ve IZINV payları bugün seans başından 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BIST’in yeni hisselerinden ARTMS, tavan serisini 6. iş gününe taşıdı ve dün itibarıyla 49,32 TL’ye yükseldi. Son 3 işlem gününde tavan fiyatından işlem gören IZINV, dünkü işlemlerde volatilitesini artırdı ve günü %5 yükselişin ardından %7 düşüşle kapattı.

MMCAS payları bugün seans başından itibaren bir ay süreyle (09/04/2024 tarihli işlemlere kadar) emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

InvestingPro’ya göre MMCAS’ın fiyat oynaklığı zayıf yönlerinden biri

Yüksek fiyat oynaklığına sahip MMCAS, geçen haftadan bu yana devam eden tavan serisini önceki gün bozduktan sonra dün taban fiyatına geriledi ve günü 16,74 TL’den kapattı. InvestingPro’da MMCAS için hesaplanan adil değer fiyatı, güncel durumda 7,43 TL olarak gözüküyor. Bu da hissenin şu an %50 oranında primli hareket ettiği öngörüsü anlamına geliyor.

Bununla birlikte ProTips’te MMCAS’ın yüksek fiyat oynaklığı olumsuzluk olarak etiketlenirken hisse fiyatının genellikle piyasanın aksine hareket ettiği üzerinde duruluyor. InvestingPro’nun mali durum göstergelerine göre ise şirket, nakit akışı ve kârlılık ile ilgili olumsuzluklara sahip.

DGATE paylarında 13/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. DGATE payında halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

DGATE, Mart ayına kısmi bir düzeltmeyle başladıktan sonra geçen hafta itibarıyla hızlı toparlandı ve dün de tavan fiyatından işlem görerek rekor seviyesini 54,55 TL’ye taşıdı.

haber-esenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu