Haber

CHP’lilerin İstanbul İl Başkanlığı önünde protestoları devam ediyor

CHP’lilerin İstanbul İl Başkanlığı önünde protestoları devam ediyor

İSTANBUL – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da çıkarmayı planladığı adaylardan rahatsız olan CHP’liler, protestolarını CHP İstanbul İl Binası önünde sürdürüyor.

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yeniden aday gösterilmemesi nedeniyle saat 15.00’te CHP İstanbul İl Binası önünde kararı protesto etti. Alınan karara ilişkin parti yönetiminden bilgi alamadıklarını belirten göstericiler, “Hak, hukuk, adalet”, “Turan başkan olmadan Avcılar kazanılmaz, Avcılar olmadan Turan cumhurbaşkanı olamaz” gibi sloganlar attı. . CHP yönetiminden başkanlarının yeniden aday gösterilmesini talep eden partililer, Turan Hançerli’nin aday gösterilmesini talep etti. Gösterilmediği takdirde 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayacaklarını belirtti.

“Turan Hançerli kırmızı çizgimizdir”

Konuyla ilgili konuşan Tokat Almus Derneği Başkanı Bahattin Yüce, “Bu bina bugün sabaha kadar işgal edilecek. Yarın sabah Haliç Kongre Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında bu kalabalık oraya gidecek. Turan’ı almadığımız sürece bu protesto bitmeyecek. Hançerli geri döndü. Turan Hançerli kırmızı.” Bu bizim çizgimiz. Turan Hançerli’yi görevinde tutmazlarsa ben Ekrem İmamoğlu’na söylüyorum, Özgür Özel’e söylüyorum, bizi dikkate alsınlar. Bizi kaybederlerse kendilerini de kaybederler. Kesinlikle sandık başına gitmeyeceğiz. Sesimizi duysunlar. Sayın Genel Başkanımız, Sayın İBB Başkanımız, bizi kaybederlerse kaybederler. “Siz ciddiye almazsanız biz de sizi ciddiye almayız, sizi sandığa götürmeyiz. Bu parti Türkiye’deki tek engelli cumhurbaşkanımıza yanlış yapıyorsa onlar zihinsel engellidir.” söz konusu.

CHP İl Binası önünde saat 15.00’te başlayan hareketlerin sabaha kadar devam edeceği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu