Haber

Cumhurbaşkanlığı tarafından üst düzey kamu idarelerine atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından üst düzey kamu idarelerine yapılan atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı kararıyla Tarım ve Orman, Ticaret, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarında bazı kademelerde yeni isimler atanırken, bazı kurumlarda vekil olarak görev yapan kişiler bizzat atanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri ve Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Altuğ Atalay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne Kadir Çokçetin, Su İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Afire Sever, Tarım ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne Fuat Kasımcan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Asım Dinç, Çalışma Genel Müdürlüğü’ne Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Güçlü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tekin Arpacık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Yusuf Erkan Özçelik, Mustafa Alpaslan Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Akif Balta, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Bekir Karacabey Orman Genel Müdürlüğü’ne, Yusuf Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ve Yönetim Kurulu Başkanı. Et ve Süt İşletmeleri Genel Müdürlüğü Başkanı Ziya Alim ve Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayhan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Başkanı Ahmet Güldal ve Türkiye Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezginç Şeker Fabrikaları A.Ş. Türkiye Su Kurumu Başkanlığı’na ise Lütfi Akça Muhiddin Şahin’i atadı.

Ticaret Bakanlığı İşçiler Genel Müdürlüğü’ne Yasin Aydoğan, İhracat Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Ali Kılıçkaya, İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne Adem Başar, Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Gümüş, Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Azgın İthalat, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü olarak Hüsnü Dilemre, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü’ne Emel. Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü’ne Emirlioğlu, Tarık Sönmez, Destekleme Hizmetleri, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü’ne Oğuzhan Şatıroğlu, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’ne Recep Kosal, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Denetimi Genel Müdürlüğü’ne Avni Dilber Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifler Genel Müdürlüğü’ne Taha Enes Şener Ticari Araştırma ve Risk Değerlendirme Genel Müdürü olarak Raif Can, İş Güvenliği ve Kontrol Genel Müdürü olarak Hakkı Karabörklü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü olarak Ebubekir Aydoğdu olarak atandı. Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Atila Berber, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hacı Hasan Murat Özsoy ve Strateji Geliştirme Başkanı Muzaffer Saraç oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda yapılan atamalarla Strateji Geliştirme Lideri Mücahit Arman, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bankaoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen görev yapacak.

Öte yandan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile Beslenme ve Kontrolden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz görevden alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu