Haber

DAİMFED, Osmaniye’deki deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitleri Dernekleri Federasyonu (DAİMFED), asrın felaketi olan sarsıntının Osmaniye’de sarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen asrın felaketi Osmaniye’yi de vurdu. Osmaniye’ye giden DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, AYAMDER Lideri ve DAİMFED Siyasi ve Hukuki İşler Lideri Tamer Gülcan, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Az Vurankaya, Sayım Azmaz, Abdullah Ulucan, Genel Sekreter Enes Yılmaz, Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Lideri Timuçin Güvercin, İstanbul Şube Lideri, Teknik Müşavir Tarkan Tüzmen, İnşaat Yüksek Mühendisi Kaya Vurankaya ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ege Gülcan incelemelerde bulundu.

DAİMFED Genel Lideri Karslıoğlu yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız dram dolu afetin ardından hayat devam ediyor. Bu doğrultuda depremin yol açtığı aksiliklerin hafriyat, moloz ve molozlarının kaldırılmasının ardından yeniden yapılanma için alan açılması gerekiyor. DAİMFED olarak sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak Osmaniye’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu anlamda başta yıkım ve moloz kaldırma işlerimiz olmak üzere federasyon desteği sağlıyoruz.Osmaniye dahil 8 bin 909 yapının tamamlanmasını sağlıyoruz. ve ilçeleri Bu arada depremin hemen ardından TOKİ olarak Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Karaömerli Mahallesi’nde 190, Sumbas merkezde 126. 1. Etapta 534, 2. Etapta 675, Akyar Mahallesi 1. Etap’ta 1001 adet, 2. Etap’ta 819 adet, Yaverpaşa Mahallesi’nde 1.17 adet, Düziçi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Hasanbeyli Mahallesi’nde 152 adet 504 konutun üretimine başlandı. ilçesinde bulunan ve bir kısmının ihalesi yapılmış olup, kısa süre içerisinde inşaatına başlanacaktır. Çalışmalar bürokrasi ve çabukluk açısından değerli bir kazanımdır. TOKİ nezdinde hükümetimizin takdire şayan bir başarısıdır” dedi.

DAİMFED Başkan Yardımcısı Abdullah Ulucan, “Bildiğimiz gibi büyük bir afet ve felaketle karşı karşıya kaldık. İnanılmaz bir kayıpla karşı karşıyayız. Ama millet olarak her birimizin sorumluluk alması gerekiyor. Bu doğrultuda bizler de DAİMFED olarak Genel Liderimiz Mustafa Karslıoğlu’nun liderliğinde çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Osmaniye’de yıkım, moloz kaldırma ve hafriyat çalışmalarını üyelerimizin değerli katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Yeni yapılaşma alanları sağlanarak modern ve sağlam yapılar ortaya çıkacaktır” dedi. – OSMANİYE

hekimhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu