Yaşam

Dostları Müslüm Gürses’e unutturamayacak! Çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundular.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın İstanbul’daki makamında gerçekleştirilen programa, Müslüman Gürses40 yıllık yakın arkadaşı ve platform lideri Mükemmel Candan, yardımcı liderler Suzan Yücel ve Yılmaz Tunç, fotoğraf sanatçısı yönetmen Ali Equalmez, eğitimci sanatçı Tanıntım Duman ve Ahde Vefa Platformu lideri Nuran Kırlak ve ailenin manevi oğlu Nuran Kırlak, Taner Akkuş.

“Düzenli anma programları ile anılar yaşatılabilir”

Bakan Yardımcısı Demircan, “Bu ziyaret benim için çok maliyetli. Müslüman Gürses ; Duruşunu, kişiliğini, karakterini ve özellikle tüm milletimizin gönlünde taht kurmuş manevi duygularını bize yansıtabilen bir sanatçıyız. Bütün sanatçılarımız için aynı şeyi söylemek mümkün ama Müslüm Gürses bu duyguyu daha derinden yaşayan ve dinleyicisine aktarabilen biriydi. Bu açıdan sanatçımızla ilgili her proje değerlidir. Benim tavsiyem anma programları yapılmalı. Bu vesile ile sevenleri ve ona gönül verenler yılda bir kez de olsa gün yüzüne çıkarılsın. Müslüm Gürses’in ideolojisini Z kuşağı ile gelecek nesillere aktarmanın en keyifli yolu onu hakkıyla anmak ve anılarını yaşatmaktır. Bu vesileyle burada bulunanlar başta olmak üzere tüm Müslüm Gürses hayranlarını anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Anma programları düzenlenerek sanatçımızın anıları yaşatılabilir. Bu vesileyle anlamı ve amacına uygun her projenin yanında olacağız.”

“Unutmayacağız, unutmayacağız!”

Müslüm Gürses’in henüz çıkmamış şarkılarından oluşan ‘Songs in the Mahzendeki Şarkılar 3’ albümüne hayat veren sanatçının 50 yıllık plakçısı ve aile dostu Muhteşem Candan: “Müslüm Gürses çok farklı bir insandı. Onunla tanıştığım günden son nefesini verdiği ana kadar her zaman farklıydı.Bazılarının kaderinde zengin bir aile çocuğu olmak varken,fakir bir ailenin çocuğu olarak doğup,fakirlik içinde büyüme ihtimali vardır. Gürses ailesinin hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak benim manevi görevim, bunun için elimden geldiğince bu hizmetin önünde olacağım ve babanın diğer arkadaşlarına öncülük edeceğim.Ailenin desteğiyle avukat Onur Şahin Bey, izinsiz zilyetliğe ve kişilik haklarına ilişkin olası aksiliklere karşı mücadele etmek adına elimizi taşın altına koyduk.Özellikle tüm telif haklarına rağmen ailenin hukuki sorumluluklarını üstlenmiş bulunmaktayız ve bu nedenle gerekli olabilecek tüm haklarımızı korumak için yasal çabalarımızı sürdürme kararlılığındayız. Tüm bu sebeplerden dolayı aile adına bir platform kurduk ve adını “Baba dostları” koyduk. Böylelikle o güzel insanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu anlamlı oluşumun mimarı başta kardeşim Taner Akkuş olmak üzere Nuran Kırlak, Yılmaz Tunç, Suzan Yücel ve tüm baba dostlarına bu vesile ile teşekkür ediyor, Bakanımız Ahmet Misbah Demircan’a şükranlarımı sunuyorum. Bizi ofisinde ağırlayan .

“Müslüm Gürses İdeolojisini Yaşatmak İstiyoruz”

“Müslüman Kardeşimin Yeri Benimle Dolmayacak”

Fotoğrafçı ve yönetmen Ali Equalmez, “Kendi fotoğraflarını çekerken veya kendisiyle ilgili projeleri denerken o kadar naif bir kişilikle yaklaşırdı ki, emeğinin karşılığını bizim şubemizde almasa da hakkını teslim ederdi. Karşıdakinin teri kurur.Gürses’in aslında gelecek nesillere aktarmayı hedeflediği birçok projesi vardı.Hele son klibini hazırlarken onu kaybetmiştik.Çok üzüldüm. birlikte geçirdiğimiz zamanlar çok pahalı.Sanat camiasında öyle bir tarzı var ki,sevgiye ve kardeşliğe dayalı.Bir yaşam ideolojisini sürdürmek neredeyse zor.Sayıca az olan zinde olanlar hep yetecek kadar ata bindi. Onlara selam olsun.İşte bu yüzden onların anılarını yaşatmak amacıyla geliştirilen bu oluşumu çok doğru buluyorum.Değeri yaşarken bilinmeyenler genellikle öldükten sonra akla geliyor.En azından ha Yat ideolojileri bize miras kaldı. ve gelecek. Bu mirası taşıyacak ve hayranlarını tek çatı altında toplayacak bu oluşumu düşünerek; Abim Taner Akkuş’u, canım abim ve usta Ulu Candan’ı, canım ablam Nuran Kırlak’ı ve yol arkadaşım opera ve caz sanatçısı Zahmetim Duman’ı tebrik ediyorum. Misafirperverliği için Sayın Bakanımız Ahmet Misbah Demircan’a da teşekkür ediyorum.”

“Benzersiz Hayranlık”

Ahde vefa platformu başkanı Nuran Kırlak: “Müslüm Gürses hayranlarından bahsetmem gerekirse, Müslüm Gürses’in seksen-doksanlı yıllarda artan dinleyici sayısı, dinamik tabanın artmasıyla fanatikleştiğini gördük. O kadar büyük bir bağ oluştu ki. sanatçı ve hayranları arasındaki aşk ilişkisi… Kendine olan bağlılığını sevgi, şefkat ve inanılmaz etkileşimle elde etti. Hayranları ona sevgilerini şiddetli görünen duygularla gösterse de, her zaman “aşk bizim yaşam biçimimizdir” dedi. Hâlâ mezarını ziyaret etmeye devam etmektedir.Babanın arkadaşları hemen hemen her hafta Pazar günleri hızla mezarlıkta toplanırlar ve hasretlerini gidermek için bu toplantıların ortasına gelirler.Her gün birçok hayranı mezardaki mezar çiçeklerini temizler ve olası aksiliklere karşı mezarda nöbet tutunuz her 3 martta bir yurt dışından gelenleri ağırlamak, barınma ve ağırlanmalarına imkan yaratmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır o yüzden bu oluşumu düşünüyorum başlatılan çok doğru. Ahde Vefa olarak her zaman bu platformun yanında olduğumuzu söylemek isteriz. Bu vesileyle projenin mimarı ve siyasi danışmanımız Taner Akkuş’u tebrik etmek istiyorum. Projeye öncülük eden ve değerli dostluğunu gösteren harika Candan beyefendiyi de ayrıca tebrik ederim. Bu programa katılımlarından dolayı sponsor iş adamlarımız Dilaver Ablak, Tülay İncegül, Fatma Çiçek Geyik, Tuğba Koç Koldaş, Derya Yılmaz, Ali Equalmez, Zahmetim Duman, Yılmaz Tunç, Suzan Yücel Gül Gürsel Altınöz ve Güler Demirhan’a teşekkür ederim. Bizleri ağırlayarak bizleri onurlandıran Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’a da şükranlarımı sunuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu