Haber

Eski Bakan Eroğlu’ndan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket

BURSA (İGFA) –Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Toplantıda geçmişte yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunan, değerli projelere imza atan Prof. Veysel Eroğlu’nu Bursa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uzun yıllar İSKİ ve DSİ’de görev yapan Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde kente değerli yatırımlar yapıldığını hatırlattı. Önder Aktaş, Bursa’ya yapılan hizmetlerden dolayı Bursa halkına teşekkür ederek, “Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun tecrübesiyle Bursa merkez ve ilçelerinde önemli çalışmalar hayata geçirildi. Bursa’ya büyük katkıları olan bir ismi şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Devam eden çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulunduk. “Bakanımıza verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof., Bursa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Dr. Veysel Eroğlu, İTÜ’de öğrencilik yıllarında ilk stajını yaptığı Bursa ile arasında özel bir bağ olduğunu belirtti.

İSKİ ve DSİ dönemlerinde yaptığı projelerle Bursa’ya olan vefa borcunu ödemeye çalıştığını anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan Bursa süper bir şehirdir. Bu şehre hizmet etmek bizim görevimizdir. Bakanlığım döneminde Bursa için birçok büyük projeye imza attık. Türkiye’de en çok yatırımın yapıldığı yerlerden biri de Bursa’dır. Göletler ve dinlenme alanları yaparak çiftçilerimize ve orman köylülerimize önemli takviyeler sağladık. Birçok dereyi rehabilite ettik. Kentin birçok noktasına ağaç diktik. Bursa’da 15 adet bal ormanı oluşturduk. Tüm ilçelerimizde otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduk. ‘4 Mevsim Uludağ’ diye bir proje geliştirdik. Çınarcık Barajı şu anda inşa ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi suyu şehre kusursuz bir şekilde getirecek ve şehrin su ihtiyacı 2071 yılına kadar çözülecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’da arıtma tesisi ve diğer tesisler yapılıyor. Tekrar göreve aday gösterilen Başkanımız Alinur Aktaş’a Bursa halkının gereken desteği göstereceğine inanıyorum. Liderimiz Alinur Aktaş’ın tecrübesiyle daha güzel şeylere imza atacağına yürekten inanıyorum. Unutulmasın ki ben de Bursa’nın hizmetkarıyım. Biz her zaman bu şehrin hizmetindeyiz. Onursal bir vatandaş olarak Bursa’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin yanındayım. “Dünyanın incisi Bursa için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretin sonunda Önder Alinur Aktaş, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na günün anısına çini vazo hediye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu