Haber

Galatasaray’ın Hatayspor’dan transferi Sam Adekugbe tarihe geçti.

Yaşanan deprem faciasının ardından sezon sonuna kadar ligden çekilen Hatayspor’da sol bek Sam Adekugbe galatasaray ‘ya kiralandı. Kanadalı futbolcu, imzasıyla sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçti.

İLK KEZ BİR KANADA GALATASARAY’A İMZA ATIYOR

galatasaray Atakaş Hatayspor’un kadrosuna kattığı Samuel Adekugbe, sarı-kırmızılı takımın tarihindeki ilk Kanadalı futbolcu oldu. Sarı-kırmızılı kulüp, 1959’da başlayan Büyük Lig’de bu sezon ara transfer dönemine kadar 5 kıta ve 51 ülkeden 188 yabancı oyuncuyu transfer etti.

ÜLKE SAYISI 52’YE ÇIKTI

galatasaray “Ara transfer” olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil döneminde 2 yabancı oyuncu aldı. Sarı-kırmızılı ekip, İtalya’nın Roma takımından genç yıldız Nicolo Zaniolo ve Hatayspor’dan Samuel Adekugbe’yi kadrosuna kattı. Böylece “Cimbom”un 1959’dan bu yana transfer ettiği toplam yabancı oyuncu sayısı 190’a yükseldi. Zaniolo, Galatasaray tarihindeki ikinci İtalyan oyuncu olurken, Adekugbe ise sarı-kırmızılı formayı terleten ilk Kanadalı oyuncu olacak. Kanada’nın da katılımıyla sarı-kırmızılı oyuncuların transfer olduğu ülke sayısı 52’ye yükseldi.

EN ÇOK TRANSFER BREZİLYA’DAN

Galatasaray, 1959 yılından itibaren transfer haklarını çoğunlukla Brezilyalılar lehine kullanmıştır. Sarı-kırmızılı ekip, 64 yılda kadrosuna 22 “Sambacı” kattı. Bu alanda 16 oyuncuyla Yugoslavya ikinci, 15 oyuncuyla Romanya üçüncü sırada yer aldı.

6 TÜRK FUTBOLCU GİYDİ

Diğer ülke vatandaşları olan 6 Türk asıllı futbolcu da Galatasaray’da forma giydi. Sarı-kırmızılı mayoyu İsviçre pasaportu sahibi Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok ile Alman vatandaşı Pierre Esser ve İsveç Milli Takımı’nda forma giyen Jimmy Durmaz terletti. Galatasaray, sezon başında Avusturya vatandaşı Yusuf Demir’i kadrosuna katmıştı.

Galatasaray’ın 1959 yılından bu yana kadrosuna kattığı yabancı oyuncular ve ülkeleri ise şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu