Haber

Gaziantep’te Down Sendromlu Gençlerin Çalıştığı Mutlu Kafe

Gaziantep’te 7 yıl önce açılan Mutlu Cafe’nin kadrosunun yüzde 50’si Down sendromlu gençlerden oluşuyor. 20 özel çocuğun çalıştığı kafeye gelenler kendilerini güvende hissediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Masal Parkı’nda hizmete açılan Memnun Cafe, Down sendromlu gençlerin hem mesleki hem de sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Kafe çalışanlarının yüzde 50’si Down sendromlu gençlerden oluşuyor. Toplam 20 özel gereksinimli birey, kafe garsonluğu, komi, servis hazırlama ve sofra kurma konularında uygulamalı eğitim alırken aynı zamanda aile bütçelerine de katkıda bulunuyor. Memnun Kafe, Down sendromlu gençlerin topluma eşit haklarla katılmalarını sağlamak amacıyla rehabilitasyon birimi olarak da hizmet veriyor. Kafede yılın sadece bir günü değil her günü farkındalık yaratılarak özel bireylerin sosyalleşmesi destekleniyor. Kafeye gelen müşteriler Down sendromlu gençlerin güler yüzlü ve samimi hizmetlerinden dolayı kendilerini güvende ve memnun hissediyorlar.

Günde yaklaşık 8 saat eğitim alarak ve çalışarak topluma entegre olan Down sendromlu gençler, vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.

“İnsanlar burada kendilerini güvende hissediyor”

Memnun Cafe’de kendini güvende hissettiğini söyleyen müşteri Arife Kahraman, “Bu kafenin açıldığı günden beri buraya geliyoruz. Burada hem bir şeyler yiyip hem çocukları görüp eve gidiyoruz. Biz bu kafeden çok memnunuz. İnsanlar bunu hissediyor. Burada güvendeyiz. Çocukların bize gösterdiği ilgi.” “Onlar bize çok iyi geliyor. Biz de onları seviyor ve önemsiyoruz” dedi.

“Çocukları burada görmek bizim için güzel.”

Çocukların müşterilere olan ilgisinden memnun olduklarını belirten Sezer Canbolat, “Bu kafenin açıldığı günden beri buraya geliyoruz. Çocukları burada görmek bizim için çok iyi. Onlara teşekkür ediyoruz. Çocuklar çok sevindi.” özenli.”

“Herkes buraya geliyor ve bizi seviyor”

Down sendromlu Mutlu Cafe çalışanı Burak Can, işini çok sevdiğini belirterek, “Ben Burak Can, burada çalışıyorum. Çok mutluyuz. Herkes buraya geliyor ve bizi seviyor. Her işi burada yapıyoruz. Burada çalışan diğer insanlar benim kardeşlerimdir.”

“Burada çalışmaktan çok mutluyum”

Down sendromlu Rabia Yurdadoğan ise Mutlu Kafe’de çalışmaktan keyif aldığını belirterek, “27 yaşındayım. Burada çalışmaktan çok mutluyum. Burada garson olarak çalışıyorum. Boş bardak ve tabak topluyorum. Her zaman burada çalışmak istiyorum.” – GAZİANTEP

bayrampasaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu