Haber

Gürsel Tekin masaya yumruk atarak konuştu: 40 yıldır CHP’liyim, böyle bir dönem görmedim.

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Başkanı, Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Gürsel Tekin , partisinden istifa etti. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından dün akşam bir televizyon programına konuk olan Tekin, masaya yumruk atarak, “40 yıldır CHP’liyim, böyle bir dönem görmedim. “

“KİRA TALEP ETMİYORUM”

İstifa kararını vermeden önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü anlatan Tekin, “Adaylığım beni ilgilendirmiyor. Bu başvuruyu yapmadan önce Sayın Genel Başkanım ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Bana ‘Sen bizim kalbimizde değilsin, ‘Diğer arkadaşlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz’ diyebilirlerdi. “Hiçbir şeye hevesli değilim. Kâr peşinde değilim, hayatım mücadeleyle geçti” dedi.

“O Dilekçeyi 15 Gün Önce Yazmıştım”

İstifa dilekçesini 15 gün önce hazırladığını belirten Tekin, “CHP’de geçmişi temiz olan biriyim. İstifa dilekçesi yazmanın ne kadar zor olduğunu ancak ben, Allah ve eşim bilir. O dilekçeyi 15 gün yazdım.” evvel.”

“HİÇBİR ZAMAN BU BÖYLE BİR CİRO GÖRMEDİM”

Canlı yayında sesini yükselterek konuşan Tekin, istifasının nedenini şu sözlerle açıkladı: “Nedeni şu: Kimseye ulaşamadım. Yani Gürsel Tekin hayatını adadı, 40 yılını buna verdi. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma bir açıklama yazdım. Bu ne anlama geliyor? “Biz insan değil miyiz? Kimin telefonuna hiç cevap vermedim? 40 yıldır CHP’deyim, böyle bir dönem görmedim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu