Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Tek bir çetenin bile nefes almasını istemiyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Tek bir çetenin dahi nefes almasını istemiyoruz. Onları adalet önüne çıkaracağız.”

Bakan Yerlikaya, Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen UCLG Dünya Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere bugün memleketi Konya’ya geldi. Yerlikaya, ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin taş binasında “Türkiye’nin Huzuru, Konya” konulu güvenlik toplantısına katıldı.

BAKAN’DAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR

Toplantının ardından açıklama yapan Yerlikaya, polis ve jandarmanın Konya’da 120 günde gerçekleştirdiği 12 operasyonda 60 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu operasyonlarda 17 kişinin tutuklandığını belirten Yerlikaya, “Hem polisimi hem de jandarmayı bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Babamın evinin olduğu şehirde ve tüm illerimizde tek bir çetenin bile nefes almasını istemiyoruz. Onları adalet önüne çıkaracağız. Teröristlerden hiçbir farkı görmediğimiz zehir tacirlerine de hayat vereceğiz.” “Zehirlemeye devam ediyoruz” dedi.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE DURMAYACAĞIZ’

Mersin Limanı’nda dün gece ele geçirilen 616 kilo kokain operasyonunun zehir tacirlerine yönelik en güçlü operasyon olduğunu belirten Yerlikaya, “Mersin Limanı’nda dün gece 616 kilo kokain ele geçirildi. Mersin Valiliği, Mersin Emniyet Müdürümüz, Mersin istihbaratımız. ve tüm narkotik dostlarımızı, “Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İyi bir iş çıkardılar. Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağımızın sözünü verdiğimiz bu operasyon bugüne kadarki en güçlü operasyondu. Allah’ın izniyle hiçbir şekilde durmayacağız” dedi.

‘IRKÇILIĞIN VE NEFRETİN DİLİNİN TAKİPÇİSİYİZ’

Göç konusuna da değinen Yerlikaya, “Milletimizin temiz sicilinin lekelenmesine izin vermiyoruz. Yabancı düşmanlığını, ırkçılığı ve nefret dilini hem sosyal medyada hem de başka yollarla takip ediyoruz. Uyuşmazlığın oluşmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. toplumumuzda bu noktalara ekilebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu