Teknoloji

IDC açıkladı: Yapay zeka teknolojilerine yapılan harcamalar bu yıl rekor kıracak

Analiz şirketi International Data Corporation’ın (IDC) raporlarına göre bu yıl yapay zeka tabanlı sistemler üzerine yapılan araştırma, harcamalar %26,9 artacaktır.

Analiz şirketi, yapay zeka merkezli sistemler için yazılım, donanım ve hizmetler dahil olmak üzere yapay zeka harcamalarının olduğunu bildiriyor. 2023 yılında 2022 yılına göre %26,9 artarak 154 milyar dolara ulaştı. olacağını tahmin ediyor. Yapay zeka hizmetlerinin geniş bir teknoloji pazarına dahil olması nedeniyle 2022 – 2026yıl ortasındaki yıllık büyüme oranı %27 olacağı iddia edilirken2026 yılına kadar harcamaların 300 milyar doları aşması bekleniyor.

HARCAMALAR REKOR KIRILACAK

IDC’nin Customer Insights ve Analytics ekibinden kıdemli pazar araştırma analisti Mike Glennon, veriler hakkında şunları söyledi:



ÜLKELERE GÖRE GİDER DAĞILIMI

Analist IDC, iddia boyunca tüm AI harcamalarının yarısından fazlasının ABD’den kaynaklandığını göz önünde bulundurarak gelişmeleri coğrafi olarak ele alıyor.

Batı Avrupa’nın, üçüncü sırada Çin olmak üzere, yapay zeka teknolojilerine yapılan harcamaların %20’den fazlasını oluşturması bekleniyor. Ayrıca, Çin’in dünya çapındaki harcamalarının ne kadarını açıklayacağına dair rastgele bir yüzde verilmedi.

KAYNAK: HABER7

ahirlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu