Ekonomi

İhracatta ‘made in Turkey’ vurgusu

Ticaret Bakanlığı Marka Programı kapsamında 120 firmanın 125 markası ve Turquality Programı kapsamındaki 187 firmanın 199 markası toplam 324 marka tarafından desteklenmektedir.

İhracatta “Made in Turkey” markasını daha ileriye taşımak, firmaların yurtdışındaki tedarik zincirlerine gerçekleştirecekleri ticari mal, yatırım malı ve hatta hammadde ihracatının artması ve sürdürülebilirliği açısından da değerlidir.

İlgili Makaleler

120 firmadan 125 marka “Marka Programı”, 187 firmadan 199 marka “Turquality Programı” kapsamında olmak üzere toplam 324 marka takviye alıyor. Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tescili, belgelendirme, moda/endüstriyel eser tasarımcısı istihdamına yönelik harcamalar, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurt dışı birimlere yapılan harcamalar, idare, tasarım, hukuk, bilişim ve sürdürülebilirlik, Bakanlığın kaynakları ile desteklenmektedir. Bu çerçevede verilen tasarım esasları ön plana çıkarken, tasarımcı firmalar, tasarım ofisleri ve işbirliği kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek tanıtım, reklam, istihdam, patent tescili, danışmanlık giderleri gibi birçok gider ve tasarımın tüketilmesi için destek sağlanmaktadır. Yurt dışında açılacak birimler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu