Haber

İsrail medyası İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef aldı: Durdurulmalı

Türkiye’nin ve İletişim Başkanlığı’nın İsrail’in dezenformasyona karşı mücadelesi İsrail medyasında büyük rahatsızlık yarattı. İnternet gazetesi Times of Israel, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef aldı. “Erdoğan’ın gölgesi Hamas için küresel savunuculuk rolü oynuyor” başlıklı haberde Altun’un durdurulması gerektiği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN NET DURUMU RAHATSIZ OLDU

Gazze’de masum insanları katletmeye devam eden İsrail’e en sert tepki Türkiye’den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamas terör örgütü değil, mücahit topluluğudur” diyerek tavrını açıkça belirtirken, Türkiye’nin bu tutumu İsrail medyasını rahatsız etti. İsrail medyası, Binyamin Netanyahu hükümetiyle gerilimi tırmandıran Erdoğan’ı Gazze’deki operasyonlarını gerekçe göstererek eleştirdi ve bunu onaylamadığını dile getirdi. Önceki yıllardan farklı olarak perde arkasında yeni bir ismin tanıtıldığını ve bu ismin Bağlantı Lideri Fahrettin Altun olduğunu yazdı.

Haberde, Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerinde daha önceki diplomatik krizlerden farklı olarak yeni bir strateji denediğine dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Diplomatik ilişkileri sürdürürken ve İsrail’e yönelik somut yaptırımlardan kaçınırken, İsrail’e karşı amansız bir ulusal ve uluslararası karalama yapılıyor. Hem sosyal medya hem de klasik medya aracılığıyla gerçekleştiriliyor.” Kampanya yürütülüyor.” denildi. Bu stratejinin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın olan İrtibat Lideri Altun’un yer aldığı belirtildi.

“EKRAN ARKASINDAKİ İSİM”

Times of Israel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın kişi” olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u, “Türkiye’nin geleneksel ve sosyal medyada yürüttüğü stratejinin arkasındaki isim” olarak tanıttı. Site, Altun’un iyi organize olmuş bir kurum olan İrtibat Başkanlığı aracılığıyla “İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığı ve sistematik olarak sivilleri katlettiği mesajını dünyaya verdiğini” yazdı.

“FAHRETTİN ALTUN VE EKİBİ DURDURULMALIDIR”

Times of Israel, Fahrettin Altun’un İngilizce, Türkçe ve Arapça yayınları stratejik olarak kullanarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi aracılığıyla sosyal medyada İsrail’e yönelik psikolojik operasyonlar yürüttüğünü yazdı. Times of Israel’de yer alan yazının sonunda “Erdoğan’ı devirmek mümkün değil ama Fahrettin Altun ve grubu durdurulmalı. Şimdi!” ifadelere yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu