Haber

Kars’ta eksi 17 derecede ‘Kış Tatbikatı-2023’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) planlanan ‘Kış Tatbikatı-2023’ tatbikatı, Kars’ta sıfırın altında 17 derecede ağır koşullarda gerçekleştiriliyor.

TSK’nın planladığı ‘Kış Tatbikatı-2023’ tatbikatı, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından 9’uncu Kolordu Komutanlığı komuta ve idaresinde 18 Ocak’ta ‘Şehit Tahkim Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikatı’ ile Kars’ta gerçekleştirildi. Sahada başladı. Tatbikata Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İtalya, Kazakistan, Kosova ve Özbekistan katılırken; Almanya, Bahreyn, Birleşik Krallık, Etiyopya, Katar, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Malezya ve Moğolistan gözlemci olarak yer aldı. 1758 çalışanın katıldığı, 43 farklı tipte 651 araç ve 28 farklı tip ve çapta 865 silahın kullanıldığı tatbikat, eksi 17 derecede ağır koşullarda gerçekleştiriliyor. Tatbikatta havan atışı, arama kurtarma, birleşik harekatta işbirliği ve uyumun sağlanması, birliklerin muharebe becerilerinin test edilmesi, ateş senkronizasyonu ve hareketi, askerlerin yer değiştirmesi, kıyafet ve teçhizat gibi temel konularda eğitim ve faaliyetler gerçekleştiriliyor. destek. Tatbikata ilişkin brifingin ardından Türkiye, Azerbaycan, Kosova ve İtalya’nın silah ve teçhizatı tanıtıldı. Tatbikatı şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler de izledi.

‘MUTLU VE GURURLUYUZ’ Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağcay, “Tatbikatı izlemeye geldik, Türk milleti ve dost ülkeler dediğimiz 17 devletin burada bir arada olmasından gurur duyuyoruz.” Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, “Gerçekten çok güzel bir tatbikat. Bu tatbikatın en az 17 ülke ile ortak yapılması Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü gösteriyor. Bu büyüklükten dolayı mutlu ve gururluyuz. . Bu tatbikatı canlı izledik. ‘5 KİŞİLİK EKİP OLARAK BURADAYIZ’

‘Kış-2023 Tatbikatı’na katılan Kosovalı Üsteğmen Kushtrim Hoca, ‘2019 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldum. Kosova ekibi olarak ilk kez ‘Kış-2023 Tatbikatı’na geliyoruz. Burada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.Eğitimler ağır geçiyor.Ülke olarak 5 kişilik bir ekip olarak buradayız, arama kurtarma faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Türk milleti ile çalışmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu