Haber

Keşan’da içme suyu krizi: Kumdere mevkiinde 8 yeni kuyu açılacak

Edirne’nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı’nda su seviyesinin 4 milyon metreküpe düşmesi ve ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle Kumdere mevkiinde 8 kuyu daha açılması için sözleşme imzalandı.

Yaklaşık 65 bin nüfuslu Keşan’a içme suyu sağlayan 56 milyon metreküp kapasiteli Kadıköy Barajı’nın doluluk oranı 4 milyon metreküpe düştü. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bir hafta önce yaptığı açıklamada ilçenin 45 günlük suyunun kaldığını açıklamıştı. Bölgede bazı tedbirler alınırken, belediye tarafından gönderilen SMS’lerle vatandaşlar uyarılıyor. SMS’de suyu bilinçsiz kullananların uyarılması ya da Alo 153 Hattı üzerinden belediyeye bildirilmesi istendi.

İlçenin acil ihtiyacının karşılanması amacıyla ilçenin su ihtiyacının karşılanması amacıyla Kumdere mevkiinde 8 adet içme suyu kuyusu açılması ve isale hatlarının yapılması için yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Diğer yarısını da Kumdere mevkiindeki mevcut kuyulardan karşıladıklarını söyledi. Kumdere’de 8 kuyu daha açmak için sözleşme imzaladıklarını belirten Helvacıoğlu, “Bugün Kumdere’de 8 kuyu daha açmak için sözleşmemizi imzalıyoruz. 7 olan kuyu sayımız 15 olacak. Sondaj yapmayı planlıyoruz. Kadıköy Barajımızda sular bitmeden Kumdere’de yeni kuyular açıyoruz.” Hendek açma değil, enerji nakil ve 9 kilometre su isale hatları ile ciddi bir çalışma bekliyoruz. En geç 4 ay sonra Kumdere’deki yeni kuyulardan suyumuzu almak için çalışmalarımızı başlattık.” dişimizi halıları yıkamayacağız bahçeleri sulamayacağız yolları ıslatmayacağız paranın su bulamadığı bir döneme giriyoruz keşan’ın suyu bitmesin istiyorsak projemize kadar yardım edelim Bitti. Hep birlikte büyük bir sınavla karşı karşıya kalacağız. 42 milyona mal olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kumdere’de yer altı sularımızı kullanacağız. Önümüzdeki dönemde Kadıköy Barajı dolarsa kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Müteahhit firma yetkilisi Zeki Erdoğan, “En geç 120 gün içinde projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Gerekli çalışmaları yaptık. Tecrübemizle bu işi bitireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Kumdere mevkii ve ilçe su temas limitine ilave olarak açılacak içme suyu kuyularının mevcut deponun ortasına yapılmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

habergermencik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu