Yaşam

Konservatuvar öğrencisi olmak için ter döktüler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın 2023-2024 eğitim öğretim dönemi yetenek sınavları hafta sonu yapıldı. Kaliteli sanat eğitiminin verildiği Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın sınavları bu yıl da yoğun ilgi gördü. 7 bölüm ve 29 sanat dalında yapılan sınavlara yaşları 5 ile 55 arasında değişen 1.370 kişi katıldı. Sınav sonuçları 6 Eylül Çarşamba günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden açıklanacak.

 

HEYECAN GÖZLERİNDEN OKUNDU

Yetenek sınavlarına katılacak adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren Konservatuar Şube Müdürlüğü’ne bağlı sanat eğitim merkezlerine geldi. Heyecanı gözlerinden okunan öğrencilere aileleri de eşlik etti. Sınav belgelerini yetkililere gösteren adaylar, seçtikleri sanat dalının sınavına girdi.

 

KONSERVATUAR SANAT MERKEZLERİNDE

Güzel Sanatlar dallarına yönelik sınavlar Anıt Park Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde, Bale Bölümü sınavları SDKM’de, Klasik Sanatlar sınavları Seka Kültür Alanı’ndaki Klasik Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi’nde ve Müzik Branşı sınavları yapılmaktadır. Leyla Atakan Kültür Merkezi Kültür Sanat ve Konservatuvar’dayız. Şube Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

KONSERVATUAR ÖĞRENCİSİ OLMAK İÇİN BAĞIRDILAR

Yetenek sınavlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi yoğundu. Kaliteli sanat eğitimi veren ve Devlet Konservatuvarlarına öğrenci yetiştiren Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın öğrencisi olabilmek için vatandaşlar yoğun çaba harcadı.

 

SINAV KOMİSYONLARINA UZMANLAR KATILDI

Her yıl büyük bir titizlik ve disiplinle gerçekleştirilen yetenek sınavlarında bu yıl da gelenek bozulmadı. Sınavlar için 15 komite oluşturuldu. İlahiyat konulu komitelerde Belediye Konservatuarı öğretim üyelerinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ve Kültür Bakanlığı’na bağlı sanatkarlar da yer aldı.

 

NELERE BAKILDI?

Sınavlarda aday öğrencilerin sanatsal yetenekleri belirlenmeye çalışıldı. Bu içerikte; Müzik branşı sınavlarında adayların müzik algılama yetenekleri üzerinde durulmuştur. Bale branşında fiziksel uygunluk, esneklik, hareket algısı ve müzikal duruşa bakılırken, Güzel Sanatlar bölümleri sınavlarında verilen kompozisyonun kalemle kağıda aktarılması istendi. Klasik sanatlar sınavı ise üç modülden oluşan nesnelerin kalemle kağıt üzerine aktarılmasına dayanıyordu.

 

SINAV SONUÇLARI 6 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Yetenek Sınavı sonuçları 6 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. Sonuçlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi Kocaeli.bel.tr’de açıklanacak. Konservatuvarın yeni eğitim dönemi kayıtları 6-7-8, 11-12 ve 13 Eylül tarihleri ​​arasında yapılacak. Konservatuvar’da 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberakcakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu