Haber

Kulis: AK Parti’den teşkilata erken seçim ihtimalli istifa genelgesi

AK Parti vilayet başkanlıklarına bir yazı göndererek, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen belediye ve vilayet liderlerinin Aralık sonuna kadar misyonlarından istifalarını bildirmelerini istedi. Habertürk muharriri Bülent Aydemir’in AK Parti kaynaklarından aktardığına nazaran Aralık ayına işaret edilmesi, parti teşkilatları tarafından Haziran 2023 seçiminin öne alınabileceği formunda yorumlandı.

Aydemir’in bugünkü yazısından seçimle ilgili kısım özetle şu formda:

“Genel Merkezden AK Parti teşkilatlarına bir yazı gönderilmiş. Bu yazıda, milletvekili adayı olmak isteyen belediye liderleri ve vilayet liderlerinin aralık ayı sonuna kadar istifalarını vermeleri isteniyor. Parti teşkilatları bunu, seçimin bir iki ay öne alınabileceği biçiminde yorumluyor.

Erken seçimden değil, takvim ve kurallar gereği öne alınacak seçimden kelam ediyorum. Olağan kaidelerde da haziranda hacıların oy kullanamayacak olmaları, Kurban Bayramı, yaz aylarına girilmiş olması ve öbür nedenlerle seçimin mayıs ayında yapılabileceği belirtiliyordu. Artık tarih değişikliği için öbür argümanlar öne sürülüyor.

Kısaca değinmek gerekirse; ocak ayında fiyatlara yapılacak artırım, dış siyaset ataklarının sonucunda ülkeye sıcak para girişi, toplumsal taleplerin karşılanmasına yönelik adımların sonucunda ülkede bahar havasının eseceği, bu havayla seçime gitmenin AK Parti açısından istenilen sonucu vereceği hesaplanıyor. Vilayet liderlerinin ve belediye liderlerinin milletvekili adaylığı için erken istifa ettirilmeleri de buna yönelik bir adım olarak bedellendiriliyor.” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu