Haber

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, görevine bir yıl daha devam edeceğini açıkladı.

Kulüpler Birliği Lideri Ali Koç, “Kulüpler Birliği’nin hayrına bir yıl daha devam edeceğim. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulumuz ve görev dağılımını açıklayacağım” dedi.

Kulüpler Birliği Lideri Ali Koç, bugün yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Ali Koç, toplantının gündeminde genel kurul olduğunu belirterek, “Çünkü fikstür çekiminin olduğu gün federasyonla yaptığımız toplantıda diğer bahisleri görüştük. Kulüpler Birliği’nin teveccühü ile 1 yıl daha devam edeceğim. İdari kurulumuz ve misyon kısmını önümüzdeki günlerde anlatacağım. Sık sık, daha küçük kümelerle ve bu yeni dönemde hedef odaklı toplantılar yapmak için… Biliyorsunuz Büyükekşi Bey’in ve yönetim kurulunun kafalarında futbolda yapısal dönüşüm çağrısı vardı.Birçok plan ve program var.Strateji çalışmaları var,marka konumlandırma çalışmaları var,Muhteşem Lig için yeni bir markalaşma var.Haberler gazetelerde ‘son anda motorsiklet kaptı’ diye okuduk, şimdi havalanıyorlar. Çok daha modern, çok daha dijitalleşmiş bir yapıya götürülüyor. Federasyonun yenilikler getirmeye çalıştığı bir ortamda, Kulüpler Birliği olarak diyaloğa ve birlikte çalışmaya çok açık olduğumuzu düşünüyorum, muhtemelen ileriye dönük olarak, federasyonun bu döneminde ciddi anlamda tohumlarını attığımız bir dönem olacak. Karşı taraf da ona açıktır. İngiltere’de hakemlik meseleleri dışında hemen hemen her şeye kulüpler karar verir. Türkiye’de hiçbir şeye kulüpler karar vermiyor. Bunun ortasında bir model geliştirmemiz gerekiyor. Çok daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. O kadar olsa yeni dönem yayın ihalesini çoktan yapardık. Yayın ihalesinde geçen sene fikstür çekiminde anlattığım gibi böyle saçma ve mantıksız indirimler olmazdı. Biz yönetiyor olurduk.” ALİ KOÇ: 8+3 KONUŞTUĞUMUZ GİBİ DEVAM EDİYOR

Ali Koç, yabancı kuralının nasıl olacağına ilişkin, “Bu 9+2’nin nasıl gündeme geldiğini tam olarak anlamıyoruz. 8+3 konuşurken de devam ediyor. Bu yıl gerçekleştiremediğimiz konulardan biri de geçen dönemin ortasına kadar 5 yıllık planı belirleyip altına almak. Şimdi federasyondan en büyük isteğimiz bu Aralık ayına kadar yabancı kuralının belirlenerek 5 yıllığına rafa kaldırılması, bir daha konuşmayalım. Ama şu an işin içindeyiz.” ya da benim çevremde 9+2 mi 8+3 mü diye bir kural yok. Şu konuyu federasyonumuza getirdik: Türkiye Cumhuriyetlerindeki Türk statüsünde, çift pasaportlu, TC uyruklu, ülkemizde oynayamayacak oyunculardan rica ettik ve yürürlüğe koydular. Tek taraflı bir ilişki var. Her istediğimizi alıyor muyuz hayır. ama başaramıyorlar, diğer kurumlar buna izin vermiyor. Voleybolda başarının yaşanabilmesi için çok uzun vadeli, gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir planlama yapılması gerekiyor. Bunun bir örneği gözümüzün önünde var. Şimdi dikkat edin aynı yatırımlar erkek voleybolunda da yapılıyor. Tohumlar meyvelerini vermeye başladı. Futbolda örnek bir yaklaşım bekliyoruz” dedi.

– İstanbulhaber-aglasun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu