Haber

KYK Üniversite Öğrencilerinden Eylül Ayı Yatak Ücreti Talep Ediyor Doğru mu?

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Gençlik ve Spor Bakan Osman Aşkın Bak, “YÖK üniversitelerin ekim ayında başlayacağına dair açıklama yaparken, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) üniversite öğrencilerinden kalmadıkları eylül ayı için yatak ücreti talep ettiği iddiaları doğru mu? “Topladığınız ücretleri öğrencilere geri ödemeyi planlıyor musunuz?” O sordu.

Gülcan Kış, eğitime başlama kararı alınırken KYK’nin ekim ayında eğitime başlamak istediği iddialarına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talebi üzerine TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Ekimde.

Kış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversitelerin eğitime başlama tarihi Ekim ayına ertelenirken, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Eylül ayında öğrencilerden bir gün bile kalmadıkları, uyumadıkları, yemek yemedikleri yurtların ücretini talep ettiği ileri sürüldü. Kurum, öğrencilere gönderdiği cep duyurusunda, yurt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt kayıtlarının 15 Eylül tarihine kadar süre tanınarak silineceğini bildirdi.

“NEDEN AYIN PARALARINI ÖDEMEK ZORUNDA KALDILAR”

Vatandaşların ekonomik sıkıntı yaşadığını belirten Kış, şu görüşleri dile getirdi:

“Ülkemiz büyük bir kriz içindeyken, emekliler ve memurlar geçim sıkıntısı çekerken, çocuklarını başka şehirlere gönderen aileler konut kriziyle baş başa kaldı. Bize ulaşan öğrenciler yurtları aradılar. ‘Gelip kalabilir miyiz, ekimde okullar açılmadan olmaz cevabını alırız’ dedi.Bu öğrenciler aslında eğitim hayatlarına zor kurallarla hazırlanırken, bir yandan da öğrenim gördükleri ayın parasını ödemek zorunda kalıyorlar. Birden fazla ders çalışabilmek için ek iş yapmayı, beş kuruşun hesabını yapmayı düşünerek kalmadım.”

“EV KİRA ASGARİ FİYATI GEÇTİ”

Öğrencilerin konut krizi yaşadığını belirten Winter, “Konut krizi kapıda. Konut kiraları asgari fiyatı aştı. Üniversiteler açılmadan önce uyardık. Meclis’e Meclis Araştırma önergesi sunduk. Çözümü söyledik. Konunun adresi Meclis’ti. İşte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, size sesleniyorum, öğrencilerimizin bu tezleri gerçek mi? Eğer haklıysanız öğrencilerden toplanan paraları iade edecek misiniz? kaçırdıkları ay mı? Göreviniz bu öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarını kolaylaştırmaktır. Öğrencilerimiz eğitim hayatlarına yaşama kaygısı ve barınma krizi ile başlamamalıdır. Lütfen bu yanlıştan bir an önce dönünüz. Mağduriyetlere kulak verin, O parayı iade edin” dedi.

“EYLÜL AYI YATAK FİYATI İSTEDİĞİNİN YANLIŞ OLDUĞUNA İLİŞKİN BİR ŞEY VAR MI?”

Winter, Bakan Bak’tan şu soruları yanıtlamasını istedi:

“YÖK üniversitelerin ekimde başlayacağına dair açıklama yapmışken, KYK’nin üniversite öğrencilerinden kalmadıkları eylül ayı için yatak ücreti talep ettiği iddiası doğru mu? Konut sorununa dair bir analiziniz var mı? Öğrencilerimizin büyük ekonomik kriz yaşarken, emeklilerimiz üniversiteye gönderdikleri çocukların ihtiyaçlarını karşılamada ve konut fiyatlarında sorun yaşarken, açılış erteleme kararının arkasında öğrencilerin yaşadığı konut krizi etkili oldu mu? üniversiteler ekim ayına mı?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu