Haber

Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Antalya, Karaman çevreleri, Samsun, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Hakkari. Çanakkale’nin doğusunun yağışlı geçeceği varsayılıyor.

Yağışların Mersin’in doğusunda yer yer kuvvetli, yüksek kesimlerde ise yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli (40-80 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU VE DOĞU KARADENİZ İÇİN ÇIĞ UYARISI!

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının yanı sıra yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği iddia ediliyor.

Fırtınanın genel olarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli ve kısa süreli (40-70 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

Mersin’in doğusunda sağanak yağış, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli olmak ve önlem almak gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli ve kısa süreli (40-70 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden olası olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVALAR NASIL? – 31 OCAK 2024
MARMARA

Çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakkale doğusunun sağanak yağışlı ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde zaman zaman kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (50-70 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Trakya ve bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 8°C

çok bulutlu

İSTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur

KIRKLARELİ °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksek kesimlerde bazen karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının yanı sıra pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (50-70 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 3°C

Parçalı ve hafif bulutlu

DENİZLİ °C, 8°C

Parçalı ve hafif bulutlu

İZMİR °C, 12°C

Parçalı ve hafif bulutlu

MANİSA °C, 10°C

Parçalı ve hafif bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, Doğu Akdeniz ve Antalya çevrelerinin sağanak ve sağanak, iç kesimlerin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Yağışların Mersin’in doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (50-70 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yağmurlu

ANTALYA °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur

MERSİN °C, 15°C

Çok bulutlu, doğu kesimleri zaman zaman sağanak ve aralıklı sağanak, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve karla karışık yağmurlu,

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, güneyinin parçalı bulutlu, Karaman çevrelerinde hafif kar yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olayı da bekleniyor.

ANKARA °C, 5°C

Parçalı ve hafif bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 4°C

Parçalı ve hafif bulutlu

KARAMAN °C, 2°C

Parçalı bulutlu, hafif kar yağışlı

SİVAS °C, 4°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİNOP °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Samsun çevrelerinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde çığ tehlikesi yaşanıyor.

RİZE °C, 9°C

çok bulutlu

SAMSUN °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur

TOKAT °C, 6°C

çok bulutlu

TRABZON °C, 9°C

çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Bölge genelinde zaman zaman pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olayı da bekleniyor. Bölgenin kuzeyi ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

AĞRI -14°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -18°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -3°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN -9°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin güneyi ve çevrelerinin sağanak ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 7°C

çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışlı

MARDİN °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu