Haber

Türkiye ile Libya arasında sosyal hizmet alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

Libya Devleti Ulusal Birlik Hükümeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal İşler Bakanlığı arasında sosyal politika ve sosyal alanlardaki işbirliklerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla “İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. Hizmetler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dünyanın her yerinde aileye yönelik ciddi tehditler var. Aile kavramını ve aile kurumunu zedeleyen yapılar ailelerimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi tehdit ediyor. Hepimize sorumluluk düşüyor. Aile yapımızı hedef alan küresel dayatmalara karşı aile yapımızı güçlendirmek için her zamankinden daha fazla çalışıyoruz.” “Daha çok çalışmalıyız. Çocuklarımızı ve ailelerimizi bu tehditlerden korumak için iş birliği yapmalıyız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal İşler Bakanlığı arasında sosyal politika ve sosyal hizmet alanlarında işbirliğinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda “İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalandı. Libya Devleti Ulusal Birlik Hükümeti’nin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Libya Sosyal İşler Bakanı Vefa Ebubekir Muhammed El-Keylani ikili görüşme gerçekleştirdi. Bakanlıktaki görüşmenin ardından iki bakan, sosyal politika ve sosyal hizmetler alanlarındaki işbirliklerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla “İşbirliği Mutabakat Zaptı”nı imzaladı.

Mutabakat zaptına göre iki ülke arasında ailenin güçlendirilmesi, kadın politikaları, çocuklara yönelik denetleyici ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi, engelli bireylerin sosyal hayata katılımı ve aktif yaşlanmanın desteklenmesi konularında iş birliği yapılacak. Ayrıca iki ülke arasında bu alanlardaki iyi uygulama örnekleri ve deneyimler paylaşılacak.

“İKİ ÜLKE ZOR GÜNLERDE BİRBİRİNİN YANINDA OLDU”

Bakan Göktaş, imza töreninde yaptığı konuşmasına, İsrail yönetimi tarafından Filistin’de dünyanın gözü önünde bir soykırım yapıldığını, hayatını kaybedenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu hatırlatarak başladı. Göktaş, “Türkiye olarak bu zulmü durdurmak için büyük çaba harcıyoruz. Bu zulmü her gün gündemde tutmamız, uluslararası kamuoyunu harekete geçirmemiz ve tarihin doğru yerinde birlikte durmamız gerekiyor.”

Bakan Göktaş, Libya heyetini Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “500 yılı aşkın tarihi ve köklü ilişkilere sahip olduğumuz Libya’nın egemenliği, bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve siyasi birliği bizim için son derece değerlidir. İki ülke geçmişten bugüne zor zamanlarda birbirine destek oldu. “Durdular. Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından Libya’nın gösterdiği dayanışmadan dolayı minnettarız. Derna’da yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye de tüm kaynaklarını seferber etti” dedi.

Libya’da huzurun sağlanmasının, komşu coğrafyanın istikrarı ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Göktaş, Cezayir Büyükelçiliği’ni devraldığında Libya’daki gelişmeleri bu perspektifle yakından takip ettiğini hatırlattı. Göktaş, Libya’daki belirsizliğin bir an önce sona ermesini, Libya halkının barışa, refaha ve istikrara kavuşmasını diledi. Türkiye ile Libya arasındaki iş birliğinin savunma ve güvenlik alanlarıyla sınırlı olmadığını, Libya’nın değerli bir ticaret ve iş ortağı olduğunu belirten Göktaş, iki halk arasında ilişkileri geliştirme ve sosyal konularda iş birliğini ilerletme potansiyeli bulunduğunu ifade etti. birçok ortak değeri paylaşan kişiler.

Bakan Göktaş şunları söyledi:

“AİLE YAPIMIZA YÖNELİK KÜRESEL DAYGULAMALARA KARŞI HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VAR”

“Bugün sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi açısından dünyadaki birçok ülkeden daha ileri durumdayız. Engellilere, gençlere, yaşlılara, ailelere, çocuklara ve ailelere yönelik destek programları konusunda iş birliği fırsatlarını değerlendirmemiz faydalı olacaktır. Bakanlıklarımızın yürüttüğü kadınlarla ilgili tüm dünyada aileye yönelik ciddi tehditler var “Aile kavramını ve aile kurumunu zedeleyen yapılar ailelerimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi tehdit ediyor. Aile yapımızı hedef alan küresel dayatmalara karşı hepimizin sorumluluğu var. Aile yapımızı güçlendirmek için her zamankinden daha fazla çalışmalıyız. Çocuklarımızı ve ailelerimizi bu tehditlerden korumak için işbirliği yapmalıyız. Hep birlikte somut projeler geliştirmek için çok çalışacağımızı umuyor ve bu fırsatı Libya’nın kapasite gelişimine verdiğimiz önemi vurgulamak için kullanmak istiyorum. Bu bağlamda sizlerle deneyim ve bilgi birikimimizi paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Bakanlığımız.”

Libya Sosyal İşler Bakanı Vefa Ebubekir Muhammed El-Keylani, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Saray Manisiz Ömür Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiğini ve buradaki hizmet kalitesinden etkilendiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu