Haber

Üsküdar Sahilindeki Kaçak Binaların Yıkımı Mahkeme Kararına Rağmen Engellendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kente kazandırdığı İstanbulluların Boğaz ile görsel bağını kesen ve Üsküdar Meydanı’nın bütünlüğünü bozan kaçak yapılar, Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü tarafından bir kez daha koruma altına alındı. Değişim ve Üsküdar Kaymakamlığı mahkeme kararına rağmen. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, “Bu yıkımı durdurmak yasal değil. Davayı kazanmamıza rağmen yıkımı gerçekleştiremiyoruz. Yıkımdan biz sorumluyuz” dedi.

Halk arasında Kuşkonmaz Camii olarak bilinen Şemsi Ahmed Paşa Camii’nin hemen yanındaki Mimar Sinan’ın 16. yüzyılda rüzgarların kesiştiği noktada kuşlar üstlerine kaka yapmasınlar diye yaptırdığı kaçak yapılar korunmaya devam ediyor. . İstanbulluların İstanbul Boğazı ile görsel temasını kesen ve Üsküdar Meydanı’nın bütünlüğünü bozan, İBB tarafından kente kazandırılan kaçak yapıların yıkılmasına mahkeme kararlarına rağmen izin verilmedi.

Mahkemenin, İmar Kanunu’na aykırı bulduğu kaçak kafenin yıkımı, 6 Nisan 2023’te İBB’yi haklı bularak bir kez daha önlendi. İBB ekipleri, yasal işlem başlatmak için 10 Nisan 2023’te kafeye gitti. . Yıkımı başlatmak isteyen İBB çalışanı, Üsküdar Kaymakamlığının görevlendirdiği güvenlik grupları tarafından engellendi. Blokaj 3 gün boyunca devam ediyor.

AKGÜN: BU YIKIMI YAPMAKTAN BİZ SORUMLUYUZ

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, “Bu yıkımı durdurmak yasal değil. Davayı kazanmamıza rağmen yıkımı gerçekleştiremiyoruz. Yıkımdan biz sorumluyuz” dedi.

Hafta başından itibaren kendisini yasal haklarını kullanarak tahliye ve yıkım için bölgeye giden İBB gruplarına ait polislerin karşısında bulduğunu belirten Akgün, 4 kafe için de sürecin devam ettiğini söyledi. 431 adada, 359 ve 367 adada bir kısmı İBB’ye ait olmak üzere 3 işyeri bulunuyor. devam ettiğini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

dodurga-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu