Ekonomi

Yorglass’tan Hayat Kurtaran Cam

Cama hayat veren Yorglass, üzerindeki özel desenler sayesinde kuşların fark ettiği Safe Sky ile kazaları yüzde 84 oranında azaltıyor.

Yarım asırdır cam dünyasının global ve sağlam tedarikçisi olarak konumlanan Yorglass, attığı her adımda sürdürülebilirlik çerçevesinde hareket ediyor. Şirket, sürdürülebilirliği yaptığı işlerin amaçtan çok yaşam döngüsünün her aşamasını şekillendiren ana güç olarak görürken, canlıların yaşam haklarına da saygı duyuyor. Yenilikçi çalışması Güvenli Gökyüzü’nü bu hassasiyetle bölümün beğenisine sunan Yorglass, ekosistemin en değerli canlılarından biri olan kuşların uçuşları sırasında cama çarparak hayatlarını kaybetmelerini engelliyor. Üzerindeki desenlerle kuşların fark ettiği Safe Sky, kazaları yüzde 84 oranında azaltıyor.

İlgili Makaleler

Cama hayat veren Yorglass, ekolojik istikrarı korumak ve yaşamı en sürdürülebilir şekilde geleceğe taşımak için Güvenli Gökyüzü adlı çok değerli bir çalışmaya daha imza attı. Yorglass, Safe Sky parçasıyla kuşların yaşam özgürlüğünü koruyor ve üretimde sürdürülebilir bakış açısının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Kullanılan standart camlar nedeniyle her yıl yaklaşık bir milyar kuşun öldüğüne dikkat çeken Prof. Yorglass Yönetim Kurulu Lideri ve CEO Heavenly Quilters, bu trajik tabloyu değiştirmek için harekete geçtiklerini ve ortaya çıkan yenilikçi çalışmanın tüm cam sektörüne yeni bir bakış açısı getireceğine inandıklarını söyledi.

Safe Sky ile camda yenilik ve sürdürülebilirliğin izleri

Semavi Yorgancılar, Yorglass olarak departmanı destekleyen öncü kimlikleri ile çevreye uyumlu üretim ve iş geliştirme çalışmaları yürüttüklerini belirterek; “Üretim, bir kaynağın bir esere dönüştürülmesi olabilir, ancak sorumlu üretimle bunun çok ötesine geçiyoruz. Küresel önceliklerimiz çerçevesinde, yeryüzündeki her canlının yaşam hakkını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapıyor, faaliyet alanımıza giren konularda bir kurumsal vatandaş olarak sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. İşte tam da bu üretim yaklaşımının bir sonucu olarak Safe Sky’ı geliştirdik. Bölümünün tek UN Global Compact imzacısı olarak böylesine özel bir çalışma geliştirmekten gurur duyuyoruz. Yenilikçiliğin ve sürdürülebilirliğin izlerini Safe Sky ile camda göstererek, gezegeni paylaştığımız kuşların daha sadık bir uçuş alanına sahip olmasını hedefliyoruz. Dünyada bunun çok güzel örnekleri var. Batı ülkelerine baktığımızda kuşların binaların camlarına çarpmasını önlemeye yönelik yasal tedbirlerin olduğunu görüyoruz. Örneğin, Toronto şehri, 2011 kararıyla kuş dostu yönergeleri yeşil bina standardına dahil eden ilk şehir olarak öne çıkıyor. Bu noktada ülkemizde de sürdürülebilirlik çerçevesinde emsal kararların alınabileceğine inancımız tamdır.”

Kazaları %84 azaltır

Semavi Yorgancılar, Safe Sky’da kullanılan teknoloji ve test sonuçlarını da aktardı; “Safe Sky’da pencerelerde bulunan özel desenler sayesinde binaların ortasında uçan kuşlar tarafından fark ediliyor ve olası kazaları en aza indiriyor. 2021 yılında deneme çalışmalarına başladığımız Safe Sky ürünümüzün tünel test sonuçlarına baktığımızda tehdit faktörü yüzde 16 olarak belirlenmiş, bu sonucun oldukça umut verici olduğunu söyleyebilirim. Yine yaptığımız çalışma ile kuşların cama çarparak kaza yapma riskini yüzde 84 oranında engellediğini gördük. Her yıl kullanılan standart camlar nedeniyle yaklaşık bir milyar kuşun hayatını kaybettiği günümüzde Kuşların Güvende Gökyüzüne özgürce ve inançla uçabilmeleri en büyük dileğimizdir. Çünkü gökyüzü ne kadar sadıksa kuşlar da o kadar özgür olacak tıpkı sürdürülebilir politikalarla desteklediğimiz geleceğimiz gibi…” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

keles-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu