Haber

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tahıl koridorunu genişletme çabasından dolayı teşekkür etti

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy, tahıl koridorunun genişletilmesine sağladığı katkılardan ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini belirtti.

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rus güçlerinin Ukrayna’da amaç aldığı güç altyapılarının tamirat çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, güç sıkıntılarını çözmeye devam ettiklerini tabir etti.

Başkent Kiev başta olmak üzere toplam 17 kent ve bölgede güç hizmetlerinin sağlanması konusunda meselelerin sürdüğüne dikkati çeken Zelenskiy, Herson kentinde de güç problemlerini gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Zelekskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini, görüşmede tahıl koridoru mutabakatını ele aldıklarını belirterek şu sözleri kullandı:

“Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Tahıl ihracatı girişimimizi genişletme çabaları için teşekkür ettim.”

Zelenskiy ayrıyeten, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güvenlik ve güç hususlarını da görüştüklerini bildirdi.

Rus güçlerine, özelikle Donetsk bölgesinde ağır hücumlara devam ettiklerini kaydeden Zelenskiy, “Belirli alanlarda gelecekteki başarılar için hazırlanıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu