Haber

DEPREM MEZARLIĞI YOK ETTİ; 50 mezarın kaybolduğu iddia edildi

DEPREM binlerce binayı, tarihi yapıyı, otoyolları ve tarlaları yerle bir ederken, mezarlıklarda da ağır hasara yol açtı.

Antakya’nın Demirköprü İlçesi’ndeki mezarlık, yanında bulunan Asi Nehri’nin taşması ve zemindeki çatlaklar nedeniyle hasar gördü. Mezarlıktaki 50 mezarın nehir sularında kaybolduğu iddia edilirken, çok sayıda mezarın taşlarının düşerek çöktükleri görüldü. Mezarların yıkımı havadan da görüntülendi.

Hatay’da enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, depremlerin Demirköprü Asri Mezarlığı’nda da ağır tahribata yol açtığı ortaya çıktı. Mezar taşlarının kırıldığı veya düştüğü, mezarlıkta çökmelerin olduğu görüldü. Asi Nehri’nin taşan suları nedeniyle mezarlardan 50’sinin kaybolduğu belirtildi. Kayıp mezarların kime ait olduğu bilinmiyor. Mezarlık çevresinde onarım çalışmaları sürüyor.

NEHİR TAŞTI, MEZARLIĞA ZARAR VERDİ

Mezarlık çevresinde onarım yaptıklarını anlatan Hasan Özkan, deprem sırasında Asi Nehri’nin taşması sonucu mezarların zarar gördüğünü söyledi. Enkaz altında kalan çok sayıda meskenimiz de var. Burada temizlik işleri yapıyoruz, ağaçları söküyoruz, toprağı eski haline getiriyoruz. 50 mezar eksik, kalanların mermerleri düşmüş, ikiye bölünüp çökenler var. Büyük bir felaket yaşadık. Ailemle çadırda yaşıyorum, korkudan eve giremiyoruz dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu