Haber

Yine depremzede olarak memleketine döndü.

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki büyük yıkıma neden olan depremin ardından evi ağır hasar gören Süleyman Keleş (82), 9 kişilik ailesiyle Gaziantep’e yerleşti. Yeni bir hayata başlayan Keleş ve ailesinin yaşadığı ev, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gördü. Keleş ve ailesi depremzede olarak gittikleri Gaziantep’ten depremzede olarak memleketlerine döndüler. Belediyeden emekli Şahin Işıkçelebi, kalacak yeri olmayan aileye müstakil evinin kapılarını açtı.

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen ve özellikle Erciş ilçesinde büyük yıkıma neden olan 7,2 büyüklüğündeki depremde 8 çocuk babası Süleyman Keleş’in Erciş’te yaşadığı ev hasar gördü. Bunun üzerine Keleş ve yürüme engelli çocukları Gaziantep’e yerleşti. Ancak aile bu kez 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlere yakalandı. Krediyle aldıkları 14’üncü kattaki evi hasar gören aile binadan güçlükle çıktı. Keleş ailesi, kalacak yerleri olmadığı için depremzede olarak ayrıldıkları memleketlerine dönmek zorunda kaldı. Erciş’te yaşayan belediye emeklisi Şahin Işıkçelebi, eşyalı müstakil evinin kapılarını aileye açtı. Işıkçelebi, ailenin tüm mutfak masraflarını da karşıladı.

Erciş’teki depremin ardından Gaziantep’e yerleştiklerini anlatan Keleş, “Van’daki depremin ardından Gaziantep’e yerleştik. Krediyle aldığımız evde oturuyorduk. Evimizin en üst katında kalıyorduk. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 14 katlı bina.Ailem beni de alıp hızla kaçtık.Gaziantep’te kalacak yerimiz olmadığı için Erciş’e döndük.Gittiğimiz yere memleketimize döndük. Bir depremzede olarak maalesef burada da kalacak yerimiz yoktu.Müstakil evini ve eşyalarını bize açan Şahin Işıkçelebi’ye çok teşekkür ederiz.Bütün ihtiyaçlarımızı karşıladı.Allah bu güzel kalpli insanları her zaman var etsin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Şahin Işıkçelebi ise Van depremini yaşadıklarını belirterek, “Ne kadar acı çektiğimizi biliyoruz. En iyisini biz biliriz. Büyük bir felaket yaşandı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu