Haber

Gazeteci Yaman Kaya’ya Silahlı Saldırı

ZEHRA Değirmenci/SİBEL KHRAMAN

Bursa’da gazeteci Yaman Kaya’ya dün akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının kâr elde eden inşaat şirketleri tarafından yapılmış olabileceğini belirten Kaya, “İki kurşuna maruz kaldık diye yazmaktan vazgeçmeyeceğiz. Nerede olursa olsun bu suçları kararlılıkla yazmaya devam edeceğiz.” onlar biter.”

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, dün akşam saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki işyerinden çıktıktan kısa bir süre sonra aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanmayan Kaya’nın aracında maddi hasar meydana geldi. Kaya, saldırının ardından polis merkezine giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

“CİNAYET GİRİŞİMİ SORUŞTURMASI YAPILIYOR”

Yaman Kaya şunları söyledi:

“Geniş Gruplardan Şüpheleniyorum”

Uzun süredir Bursa’da şehir suçları üzerine yazan bir gazeteciyim. Uzun zamandır özellikle imar yolsuzlukları hakkında yazıyorum. Dolayısıyla bu kazançlı ilişkilerde zaman zaman müteahhit çevrelerden tehditler alıyorum. Dolayısıyla bu saldırıyı yapmış olsaydı bu vurguncu gruplardan birinin yapmış olacağını düşünüyorum çünkü dediğim gibi FSM Bulvarı gibi Türkiye’nin en işlek caddesinin olduğu bir yerde böyle bir saldırı yapmış olsaydı. Bursa henüz hava kararmadan büyük vurguncu gruplardan birinin yaptığını düşünüyorum. Özellikle son dönemde gazetecilere yönelik tutuklamalar ve fiziki saldırılar bir yanda son dönemde yaşadığım silahlı saldırılar… Yani bu saldırılar oldukça ağırlaştı. Bu nedenle mesleki dayanışmamızı güçlendirmemiz gerekiyor ve hükümetin acilen bu saldırıları önleyerek gazetecilerin güvenliğini sağlaması gerekiyor. Bu noktada atılması gereken adımların değerli hukuki tedbirler olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Bursa Emniyet Müdürlüğü de polisin bu saldırılara verdiği tepki sayesinde bu konuya çok dikkat ediyor ama en azından can güvenliği açısından risk oluşturan gazetecilere savunma verilebilir ve daha sıkı önlemler alınabilir diye düşünüyorum. . Bildiğiniz gibi mesleğimiz çok güzel ve çok sayıda meslek şehidimiz var. İki kurşuna maruz kaldık diye yazmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu suçları, sonu nereye olursa olsun, sonuna kadar kararlılıkla yazmaya devam edeceğiz. Bu konuların yazılması gerektiğinden bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu gazeteciliğin doğasıdır. “Bu noktada hem hükümetin hem de devletin gazetecilerin can güvenliğini sağlaması gerekiyor.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu