Haber

HDP, Demirtaş’a cumhurbaşkanı adaylığını sordu, Demirtaş ‘Hukuki durumum uygun değil’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüğünü duyurdu. HDP, Demirtaş’la görüşmenin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olduğunu bildirdi.

Partiden yapılan açıklamada Demirtaş’a hukuki durumunun cumhurbaşkanı adaylığına uygun olup olmadığı soruldu. Demirtaş heyete teşekkür ederek adaylığa uygun olmadığını belirtti.

Partiden yapılan açıklama şöyle:

“Delegasyonumuzdan bir heyet, siyasi rehin olarak tutulan eski Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dün (26 Ocak) Edirne Cezaevi’nde görüştü. Görüşmede Demirtaş heyete teşekkür etti. Hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını belirten Emek Özgürlük İttifakı’nın adayı olarak ortaya çıkacak ismin arkasında duracağını belirten Demirtaş, seçim kampanyasını sürdürmekte ve birlikte çalışmakta kararlı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Partiyi en verimli şekilde

Parti yönetimimiz de kendisine bu yaklaşımından dolayı teşekkür ederek ortak çalışmanın faydasına ilişkin görüş birliğini pekiştirdi.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu