Ekonomi

Lastikçilerde yoğunluk devam ediyor

1 Aralık prestijiyle ülke genelinde kış lastiği zorunluluğunun başlamasıyla birlikte lastikçi dükkanlarındaki yoğunluk devam ediyor.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan araçlara, illerin hava ve iklim kurallarına göre yılın belirli dönemlerinde kış lastiği takmak zorundadır. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2023’te sona erecek. Kurala uymayan araç sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek. Düzce’de araçlarına kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler, sanayi sitelerindeki lastikçilere yöneldi. Sanayi esnafı, son bir haftadır yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Ticari araçların olmazsa olmazı olan ve özel araçlarda can ve mal güvenliği ile sorunsuz seyahat için kullanılması zorunlu olan kış lastiği değişim fiyatı 300 liradan başlıyor.

İlgili Makaleler

“Yoğun talep var”

1 Aralık prestijine yoğun talep olduğunu söyleyen işletme sahibi Cemal Aksan, “Şu anda müşterilerimizin yoğun talebi var. 1 Aralık prestijiyle birlikte kış lastiği uygulamasına başlandı. 1 Aralık öncesi ticari araçlar lastiklerini taktırmaya gelmişti.Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle artık kış kuralları kendini gösterdiği için insanlar kış geliyor zannediyor. Bu nedenle vatandaşlar kış lastiği almaya başladı. Mevcut lastiklerini taktıran veya yeni lastik takan sürücüler, endüstriyel pazarlarda veya lastikçilerde yoğun bir kalabalık oluşturuyor.” – DÜZCE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu