Teknoloji

Porsche Taycan Turbo GT Kırılan Rekor İçin Tur Videosu Geldi

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan elektrikli Porsche Taycan Turbo GT ile kırılan ‘Nordschleife’ rekoru için tur videosu çekildi ve paylaşıldı.

Porsche Taycan Turbo GT ile geçtiğimiz zamanlarda efsane pist Nordschleife üzerinde 7:07.55’lik bir rekor turu zamanı bulmuştu. İşte o etkileyici rekorun sahneleri kendi sınıfı üzerinden kırıldığı tüm turu gösteren video paylaşımı yapıldı.

Deneme kapsamıyla Lars Kern tarafından kontrol edilen Turbo GT otomobili, herhangi bir sesi bulunmuyor. Ancak yeşil cehennem üzerinde adeta uçabilmesi dikkat çekiyor. Kaçıran kişiler için Taycan modelinin standart çizgisini devam ettirdiği fakat çok daha sportif bir gövdeye sahip olan yeni Porsche Taycan Turbo GT, kalkış kontrol sistemi aktif olduğu zamanlarda taşıdığı çift elektrik motoruyla beraber dört tekere tam 1.092 beygir güç gönderimi yapabiliyor oluşu ilgi topluyor.

Porsche Taycan Turbo GT Fiyatı, Ağız Uçuklatan Cinsten

Bu yüksek gücün ile 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,2 saniyede çıkabilmesi ilgililerinde şok etkisi oluşturuyor. Opsiyonel ‘Weissach’ paketi satın alındığı takdirde 0-100 km/s arasını 2,1 saniyede geçebilen araç, normalde sürekli olarak 777 beygirlik bir gücün kontrolünü sürücüsüne bırakmayı başarıyor. Pist eğlencesi yapılabilmesi için odaklanılarak tasarlanmış elektrikli Taycan Turbo GT modeli, maksimumda 306 km/s hıza ulaşabilmesi alıcıları için avantaj konumuna geliyor.

918 Spyder modelinden dahi daha güçlü olan yeni modeli, sabit tasarlanan bir rüzgarlık ile donatılmış şekilde. Yüksek performanslı karbon seramik frenlerle dizginlenişi çevreci bir özellik sunuyor.

21-inç boyutlarındaki dövme jantlarını Pirelli P Zero Trofeo R marka lastikler ile saran otomobil, firmanın geniş ayarlama ya da özelleştirme imkanları tanımakta olan ‘Active Ride’ süspansiyon sistemiyle ulaşıyor. Büyük ses getirmeyi başaran Taycan Turbo GT, sürpriz olmayacağı üzere ucuz bir model olmaması dezavantaj oluşturuyor.. Modelin başlangıç fiyatı ise tam 231 bin dolardan başlayarak görücülerine sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu