Haber

Resmi duyuru fiyat tarifesi açıklandı

Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre, resmi ilanların yayın ücreti, gazetelerin sayfa sistemine esas olan sütun boyunun bir santimetresi ölçülerek elde edilen sütun-santimetre birimi üzerinden hesaplanacak.

Gazetelerde bir santimetrelik resmi ilanların tek sütunda yayınlanma fiyatı KDV hariç günlük satış ortalaması 50 binin altında olanlar için 70 TL, 50 binin üzerinde olanlar için 100 TL olacak.

İnternet haber sitelerinde yer alan resmi ilanların yayın bedeli, 1 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde bir kutu alanı esas alınarak hesaplanacaktır.

İnternet haber sitelerindeki resmi ilanların kutulu alanda bir günlük yayın ücreti illere göre belirlenen kontenjanlar için 70 TL olacak. Ancak Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne göre genel kategoride ilan yayınlayacak internet haber sitelerinde ücret 100 lira olacak.

Basın İlan Kurumu’nun ilan portalı “ilan.gov.tr”de herhangi bir mevzuat hükmü uyarınca elektronik ortamda yayınlanması zorunlu olan resmi ilanların yayınlanması, günlük ortalama satışı 100000000000 olan gazetelere göre fiyatlandırılacaktır. 50 binden az. Ancak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre ilan portalında yapılacak resmi ilanların bir günlük fiyatı 2 bin 500 lira olarak belirlenecek.

Resmi ilanların hakediş bedelleri, Basın İlan Kurumunca belirlenecek aslına göre ilanı verenler tarafından peşinen kuruma ödenecek ve fatura kesildikten sonra mahsup işlemi yapılacaktır.

Talep ilan ücretlerini yasal sebeplerle peşin ödeyemeyen merkezi idare kapsamındaki kamu idareleri, faturanın kendisine ulaşmasıyla birlikte derhal borçlarını ödeyecek.

Söz konusu tarife 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu