Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir ve çevre illerde kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak’ta törenler düzenlendi.

İzmir’de tören, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Törende öğrenciler, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hava Eğitim Komutanı Korgeneral İsmail Güneykaya’ya çiçek verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 103 yıl önce “Egemenlik kayıtsız şartsız hepimizindir” sloganıyla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ulus”, kahramanca kurtuluş mücadelesine meşruiyet ve güç verdi.

Yentür, bağımsızlığın ve demokrasinin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının, ulusal egemenlik çabasının en değerli noktalarından biri olduğunu söyledi.

“Tarihi günleri yad etmenin asıl bedeli, alacağımız derslerle ve sonuçlarından alacağımız ilhamla bugünümüze ve geleceğimize ışık tutmak değil. Tarih, geride bırakılan olaylar olarak görülmemeli, geçmiş gerçekler özü ve ruhu ile okunmalı, yanlışsız yorumlanmalıdır.Bizler de üzerimize düşeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz ve ecdadımızın şanlı hatırasına layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, Kim bu cennet araziyi değerine emanet etti.”

Konak Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri “23 Nisan Çocuğuyum” ve “23 Nisan” şiirlerini okudular.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in tebrik mesajının okunmasının ardından farklı okullardan 300 öğrenciden oluşan koro, İzmir’in yanı sıra 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman ve Hatay yörelerinden türküler seslendirdi.

İzmir milletvekilleri ve siyasi parti il ​​başkanlarının katıldığı program, öğrenci mitingleriyle sona erdi.

Denizli

Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında öğrenciler gösteri sergiledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, 11’inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Hakan. Apaydın, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Entelektüel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı.

Atatürk SporSalonu Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş günün anlam ve değeri hakkında konuştu.

Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Dikici, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yaptı.

Öğrenciler halk oyunları ve jimnastik gösterileri sundular.

Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Palabıyık, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Hizmetkar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Uşak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in günün anlam ve değerine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Ardından protokol üyeleri tarafından kent genelinde çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu